Més restriccions, menys banyistes a les piscines gironines
Els ajuntaments limiten la capacitat de les piscines municipals a causa de la Covid-19
La limitació horària, el tancament de taquilles i els espais marcats per a usuaris, habituals
La represa de l’activitat a les piscines municipals de les comarques gironines inclourà nous hàbits. La gent es podrà banyar i prendre el sol, però s’haurà d’acostumar, entre altres coses, a la limitació horària, la reserva prèvia i la reducció d’aforament.
A Figueres, la piscina a l’aire lliure obre avui, mentre que la descoberta ho farà dissabte (dia 27). Segons explica el regidor d’Esports, César Barrenechea (PSC), les taquilles no es podran utilitzar i les dutxes, tampoc. Al banc dels vestidors, s’hi podran asseure un màxim de cinc persones de manera simultània, i en un espai marcat. Per deixar la roba, els usuaris tindran un espai assignat, amb colors diferents a la graderia que envolta la piscina.
El regidor figuerenc explica que faran uns controls “més exigents perquè es respectin totes les mesures”. “Com menys coses es facin servir i menys contactes hi hagi, millor. Per això es tanquen les taquilles”, explica. Els usuaris no podran fer servir gandules ni cadires, ni portar menjar.
L’estat d’alarma va paralitzar la tramitació i a alguns ajuntaments se’ls ha complicat la licitació del servei de bar, com és el cas de Vilajuïga (Alt Empordà). A Espolla, obren l’1 de juliol. “Encara estem estudiant de quina manera ho farem”, afirma el batlle, Carles Lagresa (ERC).
A Cassà de la Selva (Gironès), van obrir la piscina coberta el dia 15. Però l’equip de govern, de Junts i el PSC, informa que les dutxes estan tancades i els usuaris han de dur dues tovalloles: una de gran per posar-hi material i una altra de petita per a la suor. Les activitats dirigides i els carrils de natació s’han de reservar.
Pel que fa a la piscina descoberta, s’ha hagut d’endarrerir l’obertura fins al dia 29 –estava previst fer-la abans-d’ahir–, a causa de la tempesta del dia 10. A la piscina exterior, els usuaris també hauran de fer una reserva.
A Palafrugell (Baix Empordà), han limitat a un màxim de 32 persones l’aforament a la piscina profunda i d’11 a la poc profunda. A la sala de musculació, la capacitat serà del 50%, és a dir, un màxim de 12 persones. Al poble veí de Sant Feliu de Guíxols, les taquilles estan fora de servei i s’indicarà la capacitat amb senyals als bancs.
Al matí o a la tarda
A Santa Coloma de Farners, han fixat una nova tarifa per a la piscina de la Nòria, a tocar del camp de futbol. Això ha fet que s’hagi modificat una ordenança municipal. No hi haurà abonaments de temporada i, a partir del 7 de juliol, el públic hi podrà accedir al matí (d’11 h a 15 h) o bé a la tarda (de 15 h a 19 h). El preu serà d’1 euro per als usuaris de 7 a 14 anys i de 2,5 euros per als majors de 14 anys. La instal·lació obrirà el dimecres 1 i, fins al 7, el públic hi podrà estar tot el dia.
El regidor d’Esports de Santa Coloma, Jordi Sitjà (ERC), explica que a la Nòria caben un màxim d’unes 300 persones i que les instruccions són que hi ha d’haver un màxim del 50% de la capacitat. “La piscina és un servei que es dona als veïns que no poden desplaçar-se”, diu. A Breda, l’Ajuntament bonificarà el 10% dels preus als empadronats al poble i ha reduït la capacitat.
A la Vall d’en Bas (Garrotxa), l’Ajuntament obre la piscina municipal de Sant Esteve amb mesures especials. Destaca l’hora reservada per als usuaris de més de 60 anys, per ser un col·lectiu vulnerable,i dues hores entremig del dia per a la desinfecció. També obre la piscina de les Preses, on un llamp va malmetre els vestidors.
(Informació elaborada amb Esteve Carrera, Emili Agulló i Jordi Casas.)