Serveis

Vilafranca rebutja l'ampliació de l'abocador i en reclama el tancament

El ple de l'Ajuntament de Vilafranca ha aprovat per unanimitat una moció per rebutjar l'ampliació de l'abocador que gestiona la Diputació de Castelló en el seu terme municipal.

L'alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha remarcat que «l'any passat ja es va pactar amb la Diputació de Castelló el tancament de l'abocador» i ha detallat que, de fet, el rebut d'enguany ja es va calcular en funció del tancament de l'abocador de Vilafranca i preveient el trasllat dels residus a una altra instal·lació quan s'omplís l'abocador de Vilafranca. Sobre la qüestió, Tena ha criticat que la Diputació de Castelló plantege un increment en el rebut del fem, «quan el trasllat dels residus ja s'havia plantejat en les negociacions anteriors».

Tena ha recordat que l'abocador de Vilafranca ja es va ampliar fa cinc anys a l'espera de la planta de Cervera i ha manifestat que «no tenim per què assumir els incompliments de la Generalitat i la Diputació, de manera que no estem disposats que ens arribe més fem».

Segons l'alcalde, en la reunió del Consorci de Residus del dia 18 «es concretarà el tancament definitiu de l'abocador de Vilafranca». En el darrer ple de la Mancomunitat Comarcal dels Ports, els municipis que en formen part van anunciar que respectarien la voluntat manifestada per l'Ajuntament d'aquesta localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia