Infraestructures i serveis

Xarxa d’aigua a Sant Iscle després de 37 anys

L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols inicia la primera fase perforant un pou

Els veïns del nucli de Sant Iscle de Colltort, de Sant Feliu de Pallerols, tindran xarxa d’aigua potable, finalment i després de 37 anys de reclamar-la. En aquest nucli hi ha en l’actualitat 24 masies, cases de colònies, cases de turisme rural i granges avícoles. Fins ara els veïns s’abastien d’aigua de pluja o provinent de dipòsits particulars.

El pou que ara s’ha perforat ha permès finalment trobar aigua. Anys enrere, ja s’havien construït dos pous públics, però la complexitat geològica de la zona i la poca disponibilitat d’aigües en capes superficials havien impedit trobar-ne. Aquesta vegada s’ha localitzat l’aigua a 250 metres de profunditat. El dipòsit té una capacitat d’entre 10.000 i 12.000 litres. La perforació d’aquest pou ha costat uns 62.000 euros. L’ACA n’ha finançat el 50%; la Diputació de Girona, el 40%, i la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

Es tracta de la primera fase de l’abastament en alta. La segona, que inclou la construcció de canonades, dipòsits d’acumulació i cloració, i que està previst que comenci aviat, té un cost de 256.000 euros, dels quals gairebé la meitat estan garantits a través d’una subvenció de l’ACA, i la Diputació ha adquirit el compromís de seguir-hi contribuint econòmicament. “S’està parlant molt, en l’actualitat, d’aplicar el 5G en el territori, i nosaltres, a Sant Iscle, encara no teníem resolt un tema tan bàsic com una xarxa pública d’aigua potable. Estem molt satisfets”, ha dit l’alcalde, Artur Colomer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.