Administracions

Reclamen un codi ètic per als investigadors de la UdG

Ho demana la comissió paritària del cas d’Eva Bussalleu

Hi ha data per als judicis arran del seu acomiadament

La Universitat de Girona (UdG) necessita un codi ètic que defineixi clarament els drets i deures dels seus investigadors. Aquest és un dels requeriments de la comissió paritària que va estudiar el cas d’Eva Bussalleu, la doctora del departament de biologia de la UdG que va ser acomiadada.

Aquest cas, i més enllà de les conclusions de la comissió, continua viu perquè Bussalleu té interposats dos contenciosos: un al jutjat social per acomiadament nul amb vulneració de drets fonamentals, que té la vista prevista per al novembre, i un altre pel procés administratiu d’una plaça a la qual es presentava, en considerar que va ser fraudulent. Aquest també ha estat admès a tràmit i el judici se celebrarà al desembre.

Ètica a la universitat

Un altre punt lligat amb la problemàtica d’Eva Bussalleu són les conclusions i els requeriments de la comissió paritària que va estudiar el seu cas. Segons aquests, és necessari redactar un codi ètic de la UdG. Aquest codi ha d’establir, segons el document al qual ha tingut accés aquest diari, els drets i deures dels investigadors, per així garantir “el respecte, la dignitat i la igualtat entre companys. Una vegada elaborat el codi mencionat, caldria fer-ne divulgació entre els membres de la comunitat universitària”. Per això, i de manera textual, la comissió estableix que “la UdG necessita un codi ètic adreçat a aquest tema de drets i deures dels investigadors” i també “establir mecanismes de defensa en el cas que es repeteixin actituds que presentin dubtes sobre la bona correcció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.