Set municipis gironins reben 3,4 milions per reactivar la seva economia i recuperar el patrimoni
El programa Viure al Poble està finançat per la Generalitat i per fons europeus
En total, a tot Catalunya s'han subvencionat 28 projectes amb 13,5 milions d'euros, dels quals el fons europeu per al desenvolupament regional (Feder) aporta 12,29 milions i la Generalitat, 1,22 milions més. En la segona convocatòria s'han escollit 28 dels 70 projectes presentats. El programa subvenciona el 55% del projecte i els ajuntaments hi han de posar la resta. En el cas de la demarcació de Girona, són set pobles.
El projecte que va presentar Agullana aposta per la millora urbana i per la recuperació de la memòria històrica –se senyalitzaran rutes de l'exili–, a més de la rehabilitació de patrimoni. En aquest cas, es farà la segona fase de reforma de l'asil Gomis, convertit en centre de dia.
A Argelaguer milloraran els ponts i les palanques que creuen el torrent del Vinyot, reformaran el pont del Vinyot del carrer Major, arreglaran el paviment dels carrers i places del nucli antic i recuperaran les avingudes arbrades a les entrades del poble.
L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós arreglarà l'entrada del poble i aprofitarà per fer-hi un passeig arbrat, una zona d'acollida turística relacionada amb les barraques de pedra seca i les Garrigues i també milloraran l'enllaç del poble amb el Mas Pau.
A Vilamaniscle aposten per instal·lar una agrobotiga i un punt de restauració en una casa pairal que ha adquirit l'Ajuntament i que servirà de punt d'acollida per a senderistes, a part de valorar l'acció humana a l'Albera.
Palol de Revardit farà uns nous espais entre el castell i el riu, mentre el Far d'Empordà aposta per un centre d'estudi i interpretació del paisatge. La Tallada d'Empordà també ha rebut una subvenció de gairebé mig milió d'euros.