L’Ajuntament de Sant Feliu es quedarà la vella seu de CaixaBank a la Rambla, de Rafael Masó
El consistori ho acorda amb l’entitat, que havia tancat la sucursal el 2018, i li pagarà 850.000 euros
Planegen situar-hi l’oficina de turisme, ara al monestir, que ha de cedir espai per al Museu Thyssen
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha arribat a un acord amb CaixaBank en virtut del qual el consistori adquirirà el local que ocupava fins fa tres anys la sucursal central de l’entitat –anteriorment com a Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis–. L’immoble va ser dissenyat per l’arquitecte gironí Rafael Masó, i es va aixecar entre el 1923 i el 1924 a la Rambla guixolenca, a la cèntrica cantonada amb el carrer Major.
El govern local (TSF i PSC) durà l’operació, per un import de 850.000 euro, al ple de la setmana vinent i ahir la va anunciar a la resta de portaveus municipals. L’immoble fa poc més de 300 metres quadrats i està catalogat de manera integral pel que fa a elements originals, tant a l’exterior i les façanes com a l’interior.
Futura oficina de turisme
El local està sense activitat des de fa gairebé quatre anys, quan CaixaBank va tancar la sucursal per concentrar serveis a la store de l’antiga Caixa de Girona, a la placeta de Sant Joan. L’abandó de l’edifici va generar problemes d’incivisme i brutícia a la porxada d’accés, que amb la pressió del consistori es van pal·liar amb un tancament de vidre laminat. Però el govern local hi veu una oportunitat per “preservar patrimoni” i “ubicar-hi l’oficina de turisme, i potser algun altre servei municipal”, avança Saballs. Respecte al cost d’adquisició, l’edil defensa que disposen d’una taxació del 2018 que el valorava en 975.000 euros, i que l’entitat l’havia posat a la venda per 1,15 milions, de manera que ara esperen l’autorització de la Generalitat per tancar la compra, amb un suplement extraordinari de crèdit que passarà pel ple dijous vinent, i amb càrrec al romanent líquid acumulat.
A banda de preservar el llegat de Masó, el govern hi veu un emplaçament interessant per a l’atracció turística, i encara més tenint en compte que la seu actual de l’oficina, a l’entrada del monestir, s’ha de traslladar perquè puguin començar les obres del Museu Thyssen.
LA XIFRA
Una altra compra al carrer de Cadis
El municipi també ha tancat l’adquisició d’una casa que havia quedat fora d’ordenació a la cantonada de la carretera de Girona amb el carrer Cadis. Inhabitada feia temps, han acordat amb la propietat una compravenda per 55.000 euros que encamina la finca a l’enderroc, amb un projecte d’urbanització per donar continuïtat a la vorera de llevant de l’eix –que ara queda interrompuda– i millorar la imatge de l’entrada per la principal artèria viària des de Girona i Barcelona.