Medi ambient

Xàbia es coordina per a prevenir incendis forestals

L'Ajuntament de Xàbia ha reunit als organismes implicats en la prevenció d'incendis forestals, amb la finalitat d'intercanviar opinions i afinar els mecanismes de coordinació i els protocols d'actuació. En la sessió de treball, que va estar presidida per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i els regidors de Protecció Civil i Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá i Juan Carlos Generoso, va participar la Policia Local, la Guàrdia Civil, el Seprona, el Parc Comarcal de Bombers, l'agrupació local de Protecció Civil, els bombers voluntaris de Balcón al Mar, l'assemblea local de Creu Roja, un agent mediambiental de la Conselleria de Medi ambient i el tècnic del departament de Medi Ambient de Xàbia.

Després d'un hivern plujós i una primavera més càlida de lo normal, la vegetació ha experimentat un creixement notable. Aquest factor més les previsions meteorològiques que indiquen que aquest estiu va a ser calorós, fa que el risc d'incendi siga major, per això, des de l'Ajuntament s'han adoptat una sèrie de mesures de prevenció.

Si es té en compte totes aquestes condicions i donant compliment a la resolució dictada per la Generalitat Valenciana que ampliava al mes de juny el període de prohibició de la crema de vegetació i dels residus vegetals, l'alcalde de Xàbia, ha emès un bàndol amb l'objectiu de controlar les cremes per a intentar evitar incendis iniciats per possibles negligències.

També, el dispositiu de vigilància forestal engegat per l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil que intensificarà el control les 24 hores del dia i s'uneix el reforç durant els caps de setmana dels bombers voluntaris de Balcón al Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia