Infraestructures i serveis

Anglès aconsegueix finançament per al centre d’interpretació Burés

El projecte de l’Ajuntament per a l’antiga factoria hi preveu uns espais per a la divulgació, la recerca i la formació vinculats als sectors tèxtil i de la fusta

L’Ajuntament d’Anglès podrà començar a executar a curt termini l’ambiciós projecte del centre d’interpretació Burés, després que li hagin concedit una subvenció de 261.826 euros d’un programa de foment del territori impulsat per diverses administracions (PECT). Dels aproximadament 350.000 euros que es preveu que costi, la Generalitat n’assumirà la meitat; la Diputació, un 25%, i el 25% restant (87.000 euros), l’Ajuntament.

D’ara a finals d’any –va explicar ahir l’alcaldessa, Astrid Desset– es redactarà el corresponent projecte executiu (basat en un avantprojecte elaborat amb l’assessorament del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Nactec, en la xarxa del qual s’integrarà el futur equipament) i es treballarà en l’interiorisme, mentre que al llarg de l’any vinent s’aniran posant en servei les diverses àrees que tindrà el complex. D’altra banda, l’Ajuntament està a punt de posar a licitació les obres de reparació de la coberta de la nau 3, que és el lloc on es preveu desplegar el centre d’interpretació. Actualment ja hi ha un espai polivalent gestionat per l’Ajuntament.

Recerca i divulgació

En el futur complex hi haurà una àrea dedicada a l’elaboració de “material escrit, audiovisual i en format web sobre els processos de producció tèxtil de la fàbrica des dels orígens fins al seu tancament el 2008”. Aquesta activitat es canalitzarà en uns tallers d’innovació amb l’objectiu de “generar noves idees de nous processos o productes derivats de la fusta i del tèxtil, que un cop definits i desenvolupats es puguin experimentar”.

Formació

L’altra gran funció serà la formativa, que se centrarà en l’artesania i que tindrà “un clar vessant professionalitzador” de joves en el ram de la fusta. Una de les tasques que s’encarregarà als alumnes dels cursos serà la reproducció, amb fusta del territori, de la barca de llibant (petita nau que creuava el riu amb el suport d’una corda) que permetia dur gent a banda i banda del Ter. Posteriorment s’elaboraran reproduccions de peces de telers. A banda de les zones esmentades, s’hi condicionarà també una oficina d’atenció i recepció dels visitants del municipi i de promoció dels seus llocs d’interès.

LES XIFRES

350.000
euros
és el cost estimat del projecte.
262.000
euros
és la quantitat corresponent a la subvenció.
87.000
euros
són els diners que hi haurà de posar l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.