Infraestructures i serveis

Olot habilitarà un espai al cementiri per al dol perinatal

A iniciativa d’una parella que l’ha patit, es construirà un memorial i un espai per dipositar-hi cendres

Pretén ser una iniciativa per acompanyar en aquest dol i per visibilitzar-lo

El dol és un procés que tothom viu d’una manera particular. Hi ha cementiris que tenen espais expressament habilitats perquè qui vulgui pugui recordar els seus éssers estimats amb tranquil·litat, silenci, recolliment i, en alguns casos, amb recursos com ara poemes, per citar un exemple.

Al cementiri municipal d’Olot, s’hi habilitarà ara un d’aquests espais, però destinat a les famílies que han patit la mort d’un nadó durant la gestació o amb pocs dies de vida. L’espai s’inaugurarà el 15 d’octubre vinent, data en què se celebra el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional.

A partir de la petició feta per una família de la ciutat, l’Ajuntament està enllestint els detalls d’aquest espai de record per a les famílies que han perdut un fill i que incorporarà la possibilitat també de dipositar-hi les cendres. En principi, s’està treballant per trobar un espai als jardins del cementiri que sigui prou ampli i acollidor i, a la vegada, que convidi al recolliment, on hi haurà un memorial i l’espai per a les cendres. “És un dol amb molta invisibilitat, un dol que, moltes vegades, viu només la família. Quan em va arribar la petició, no era conscient de com les famílies vivien aquest dolor, i hi volem donar resposta amb el memorial”, ha indicat l’alcalde, Pep Berga.

L’Ajuntament d’Olot portarà a la propera sessió del plenari municipal l’aprovació del reglament per aprovar aquest nou espai memorial al cementiri de la capital garrotxina.

A l’Estat espanyol moren, cada any, gairebé 2.500 nadons per mortalitat perinatal, la que es produeixen des de la setmana 22 de gestació fins als primers dies de vida del nadó.

LA DATA

15.10
Cada any i arreu del món,
se celebra el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional.

“No oblidem els nostres nadons”

“Ara, som pares d’una nena. Ha passat temps, però no deixem de pensar en els nostres nadons que no van néixer vius”, diu Pilar Ramiro, que amb el seu marit, Àngel Vallmajor, són els impulsors del projecte. Ramiro explica que van patir quatre pèrdues i que, amb aquesta iniciativa, volen donar suport a totes les famílies que passen o que passaran per una situació tan dura com la pèrdua d’un nadó. Vallmajor hi afegeix que esperen contribuir a fer que la societat no vegi aquestes morts com un tabú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia