Infraestructures

infraestructures

Apareixen estaques al possible traçat de la MAT al Pallars

Els alcaldes de la zona sospiten que el projecte de la línia arrenca

Red Eléctrica diu que les estaques no són seves

Els alcaldes dels municipis de Castell de Mur, Tremp i Gavet de la Conca, al Pallars Jussà, van denunciar ahir que aquesta setmana han aparegut estaques a diferents finques dels seus municipis sense previ avís als consistoris ni als propietaris dels terrenys. Els alcaldes han explicat que les estaques segueixen el mateix traçat que un dels recorreguts plantejats per Red Eléctrica per construir una línia de molt alta tensió, coneguda popularment com l'“autopista elèctrica”, la MAT, que ha d'unir Catalunya i Aragó passant pel Pallars Jussà. Les estaques, que són molt visibles, tenen un pal de fusta i una banderola vermella i han aparegut a diferents indrets, com ara prats de conreu, marges de camins i carreteres, a pocs metres de punts d'interès geològic o a tocar d'elements arquitectònics com ara torres o castells. Els alcaldes de la zona sospiten que aquestes estaques “misterioses” tenen l'objectiu de preparar la connexió elèctrica entre Aragó i Catalunya. Els responsables del Consell Comarcal del Pallars Jussà han convocat els alcaldes per informar-los de l'aparició d'aquestes estaques i han dit que demanaran informació al Departament d'Indústria i a Red Eléctrica. Alcaldes i veïns del territori rebutgen aquesta línia i durant els darrers anys no han deixat de fer actes de protesta. Red Eléctrica va assegurar ahir que no sabia res de les estaques aparegudes.

LA FRASE

Segueixen el mateix traçat que un dels recorreguts de la construcció de la MAT
Xavier Pont
president del Consell comarcal del Pallars Jussà

Les estaques de l'aigua

L'abril del 2008, la localitat de Prats i Sansor va veure que apareixien unes estaques en uns prats del municipi de la Cerdanya que marcaven el traçat que hauria de fer la canonada del projecte per transvasar aigua del Segre a l'àrea metropolitana, a través de la galeria de serveis del túnel del Cadí, i els propietaris dels terrenys ho van denunciar a la justícia. En un primer moment, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va negar de manera reiterada que la Generalitat hagués estat l'autora de la col·locació de les “misterioses” estaques i més tard es va admetre que es plantejava un minitransvasament “puntual i temporal”. Després es va parlar del transvasament de l'Ebre i amb les pluges de la tardor es va desestimar. La jutgessa va arxivar el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.