Infraestructures

El Consell justifica l'arribada de l'AVE a Castelló en 2014 perquè l'actual corredor no es col·lapse

Explica que el transport de mercaderies per ferrocarril és sols d'un 3% front el 19% de la Unió Europea

El govern valencià ha assegurat que és el primer interessat que siga un èxit el finançament públic-privat, previst pel Ministeri de Foment, per al tram que falta de l'AVE València-Castelló. Els populars recorden que és una infraestructura necessària per esclarir l'actual corredor ferroviari i augmentar el transport de mercaderies a través del ferrocarril, que al País Valencià és sols del 3 per cent front al 19% de la Unió Europea. Un índex que palesa, segons el Consell, una de les assignatures pendents de la nostra autonomia .

El director general de Transports, ha recordat que en pocs anys aquest corredor estarà col·lapsat i que per això és necessari que l'AVE a Castelló estiga operatiu com siga en 2014. “Si no és el 2015, serà el 2016 o 2017 on tindrem vertaders problemes de congestió que limitaran la capacitat de creixement de la nostra economia en sectors claus, com ara el tauleller, i dels nostres ports. Per això insistim que no és acceptable que s'ajorne l'obertura de l'AVE de Castelló més enllà del 2014”, ha declarat Dómine.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.