Infraestructures

l'aldea

Reclamen la variant de l'N-340 per “la mobilitat i la seguretat de les persones”

Argumenten que és una qüestió de seguretat viària

El batlle de l'Aldea critica que Foment hagi aturat l'única obra que havia començat a l'Ebre

Les festes de l'Aldea s'han viscut amb un aire reivindicatiu a causa de l'aturada de les obres de la variant de l'N-340. El primer dia de festa major, un bou capllaçat ja va encapçalar la primera protesta del veïnat per la decisió del Ministeri de Foment. Ahir, un dia abans de posar el punt final a les festes, uns 400 veïns van tornar a sortir al carrer per reclamar aquesta infraestructura.

La protesta d'ahir es va iniciar a la plaça Doctor Maimó, on es van concentrar els aldeans i aldeanes, de totes les edats, i els representants polítics de diversos municipis de les Terres de l'Ebre, com ara l'alcalde d'Amposta, el de Roquetes i el de Gandesa, entre altres, que van voler mostrar el suport als veïns de l'Aldea i afegir-se a la petició que es continuïn les obres de la variant. Els manifestants van ocupar l'N-340 al pas per aquest municipi del Baix Ebre, amb una pancarta contundent en què es podia llegir “Variant de l'Aldea: obres ja”. Al darrere, les pubilles duien banderes amb l'escut del municipi, i un altre grup de veïns portava una pancarta que reclamava l'alliberament de peatges de l'AP-7.

Segons l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, els motius pels quals no s'ha d'aturar l'obra són diversos: “N'hi ha milers; no ens hauríem d'estar manifestant, perquè aquesta és l'única obra que havia començat Foment a l'Ebre, i és necessària per la mobilitat i per la seguretat de les persones”. En aquest sentit, el batlle va dir que estava “indignat” i “descontent” per la manca de sensibilitat de l'administració. “A l'Aldea fa molt anys que reclamem aquesta infraestructura, i ara aturen les obres sense ni tan sols explicar a l'Ajuntament per què, com i quan tornaran a reprendre-les”, va dir. L'alcalde va recordar que cada dia passen per l'Aldea uns 15.000 vehicles, amb el perill que això suposa per als veïns. Però tot i la indignació, el batlle es va mostrar satisfet pel suport rebut de la resta de municipis ebrencs: “A les Terres de l'Ebre hi ha un greuge comparatiu amb altres territoris, i amb aquesta protesta estem donant una imatge d'unitat i contundència per dir que això ja s'ha acabat”.

Un dels representants polítics que ahir es va afegir a la manifestació va ser el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, que va apuntar que per aconseguir la represa de les obres cal actuar en tres sentits: “ En l'àmbit social, hem de fer reivindicacions com la d'avui; en l'àmbit parlamentari, hem de portar aquest tema a debat quan comenci el curs polític, i en l'àmbit de govern hem de reclamar a la Generalitat que pressioni el govern de l'Estat”.

L'AP-7 lliure de peatges

Qui també va donar suport a l'acció reivindicativa va ser el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, que va qualificar de “menyspreu” l'aturada de les obres. “Estem parlant de seguretat viària, que és una cosa amb la qual no es pot jugar”, va reivindicar Mora.

El president de la Cambra de Comerç va recordar que el territori necessita “les mateixes infraestructures que a la resta del país” per possibilitar l'impuls econòmic. Mora va assenyalar que el fet que no s'hagin alliberat els peatges de l'AP-7 és un greuge comparatiu, per exemple, en relació amb Tarragona –on es van alliberar els peatges durant les obres de l'autovia–. “Aquí no volem tenir menys que els altres, però amb l'alliberament dels peatges tampoc ens conformem, volem que continuïn les obres”, va concloure.

LA FRASE

És inacceptable que s'hagi aturat. Les obres es paguen amb diners, però la vida humana no té preu
Dani Andreu
alcalde de l'Aldea

LA XIFRA

400
veïns de l'Aldea
van sortir ahir al carrer per reclamar la variant de l'N-340

LA FRASE

Demanem al conseller Nadal que exigeixi a Foment la represa immediata de les obres
José Luis Mora
president de la Cambra de Comerç de Tortosa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.