Medi ambient

Compromís per Paterna diu que l'alcalde ha fracassat amb les elèctriques

L'ajuntament aprovà una moció on obligava les companyies a presentar un programa de reforestació que no es compleix.

El grup municipal de Compromís per Paterna constata que el govern del Partit Popular no ha aconseguit que les elèctriques reforesten la zona talada. Les companyies, segons la regidora del grup Loles Ripoll, «mostren una actitud de rebel·lió, ja que no volen presentar el projecte de reforestació, document al qual estan obligades després de les tales realitzades a la Vallesa amb llicència municipal, i tot apunta a que no pensen presentar-lo».

Segons informació a la què ha tingut accés Compromís per Paterna, Red Eléctrica hauria d'haver presentat als tres mesos de les tales fetes al bosc en 2009, un projecte de reforestació, mentre que Iberdrola, que s'havia negat d'entrada a presentar el projecte, s'havia compromès a tres arbres per cada arbre talat, la qual cosa tampoc ha fet.

L'any començà amb la tala de 100 pins, en gener, al bosc de la Vallesa, a més de tots els arbres que ja s'havien talat durant els tres anys anteriors i encara ara no s'ha fet res per a recuperar la zona i reforestar amb nous arbres els que ja no estan. Ripoll adverteix que Agustí «no sols ha fracassat en aconseguir la deguda reforestació sinó que, a més a més, no ha obert cap expedient sancionador a les companyies, tal i com exigeix la normativa vigent per al cas d'incompliment de les condicions de les llicències atorgades.

Per al grup polític denunciant, sembla que es tracta d'una mostra de debilitat política o econòmica, donada la precària situació de les arques municipals, però no entenen que «un alcalde que va començar la seua legislatura tallant les vies del metro amb els veïns, que després va convidar a la Baronessa Thyssen a que li ajudara a evitar més tales, ara s'amague en la seua inacció més injustificada», explica la regidora Loles Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.