Administracions

El caporal de Canet de Mar porta l'Ajuntament a la fiscalia

Els antecedents El cap de la policia local manté que l'han apartat del lloc de treball sense motius, i a més les declaracions de l'alcalde no el conviden a tornar a la feina la setmana vinent com té previst

El caporal de la policia local, Pere Nolla, ha posat en coneixement de la fiscalia el tracte rebut de l'Ajuntament de Canet un cop es volia reincorporar al seu lloc de treball després de mig any de baixa. Nolla va denunciar que l'Ajuntament l'obligués a agafar-se les vacances just quan va anunciar que volia tornar a la feina. El fet va coincidir amb el fet que l'alcalde de Canet de Mar, Joaquim Mas (PSC), manifestés públicament que la junta de govern havia perdut la confiança en el màxim responsable del cos policial. Segons Mas, no estan d'acord amb les seves responsabilitats sense concretar quins han estat els arguments per retirar-li el suport.

El funcionari de carrera va decidir portar el cas a Inspecció de Treball, on, segons ell mateix explica, el van assessorar que davant la “gravetat dels fets” posés el cas en coneixement de la fiscalia. El caporal demanava que es retirés el decret signat per l'alcalde i que es negociés la seva reincorporació immediatament. Però res de tot això ha passat i haurà esgotat el termini de dies acumulats i vacances que l'alcalde li va dictar que s'agafés fins a tornar a la feina el 30 de setembre.

Un retorn complicat

L'alcalde no amaga que si el govern li ha retirat la confiança el millor que podria fer és plegar i no presentar-se de nou al seu lloc de treball. Nolla entén que aquesta advertència no el convida a tornar però es manté ferm de continuar i no renunciar als seus drets. “Està en mans del fiscal i haurà de ser la justícia la que es pronunciï i digui qui ha obrat malament”, afirma el caporal. Arran d'aquest nou pas en les desavinences entre el cap de la policia local i l'Ajuntament, l'alcalde, Joaquim Mas, va declinar ahir fer cap més comentari sobre l'afer, en espera de ser citat si així ho considera el fiscal.

LA FRASE

Haurà de ser la justícia la que es pronunciï i digui qui ha obrat malament
Pere Nolla
cap de la policia local

LA DATA

30.09.10
És el dia
que el cap de la policia local de Canet de Mar, Pere Nolla, s'ha de reincorporar a la feina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.