Urbanisme

urbanisme

Llavaneres ha d'actuar en 147 punts del poble per fer-los més accessibles

És el que determina el pla d'accessibilitat, en què es preveu una inversió global de prop de 6 milions d'euros que hauria d'assumir l'Ajuntament

Voreres estretes, parades d'autobús al mig de la calçada, fanals que impedeixen el pas dels vianants per les voreres o punts neuràlgics de trànsit de vianants sense passos de zebra. Aquests són alguns dels 147 punts que la Diputació ha observat que s'han rectificar dins de la redacció del pla d'accessibilitat de Sant Andreu de Llavaneres. Aquesta eina, tal com indica el seu nom, pretén ser un inventari per detectar els punts que cal millorar per assegurar una bona mobilitat de tots els habitants d'un municipi, fent incidència en els edificis públics, el transport públic i la via pública.

A Llavaneres, però, des de l'any 2008, el govern municipal ja ha mirat de solucionar aquests problemes. “Les zones de Can Sanç i Sant Pere eren on s'havia d'actuar més”, explicava la regidora d'Urbanisme, Sandra Carreras (CiU), que va assegurar que “a les urbanitzacions construïdes als anys setanta hi faltaven moltes voreres i passos de vianants ”. Carreras va manifestar que ja s'ha actuat en zones com el carrer Sant Pere –al barri de mar– on s'han eixamplat les voreres, el carrer Clòsens, on s'han instal·lat pilones mòbils per aturar l'entrada dels cotxes, o en la millora dels accessos a l'estació de tren per a persones amb mobilitat reduïda, que ara s'estan executant.

Tot i això, la regidora d'Urbanisme va pronosticar que “les obres per acabar d'adequar-ho tot van per llarg”, però es va comprometre a culminar tot el procés “perquè és una prioritat d'aquesta regidoria”. Carreras va revelar que adequar els punts que marca el pla costarà prop de 6 milions d'euros que hauran de ser assumits per l'Ajuntament i per als quals es volen reservar diners del pressupost anual municipal.

LA XIFRA

5,9
milions d'euros
són el que costarà fer les diferents obres que marca el pla d'accessibilitat de Llavaneres.

LA FRASE

Les obres per adequar tot el poble van per llarg però es faran perquè és una prioritat
Sandra Carreras
regidora d'Urbanisme de sant andreu de llavaneres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.