Medi ambient

El Bloc de Progrés de l'Alcúdia fa 15 anys dels amics de muntanya

L'any 1997 aquest col·lectiu va començar l'activitat d'Amics i Amigues de la Muntanya per conèixer i aprendre a estimar el país des de dalt de les seues muntanyes. Una activitat lúdica i saludable a la qual han anat afegint-se persones fins a formar una colla excursionista i també viatgera.

Cada any, comencen el calendari d'activitats per l'ascens al Matamon, una muntanyeta de no res que per als components d'Amics de Muntanya és la fita iniciàtica, pujant a la qual inauguren la temporada des de fa quinze anys.

Per a la temporada 2011 han programat setze eixides i dos viatges fora del país. No totes les eixides són ascensions –la de Vilallonga de la Safor a l'Orxa es prou plana, tot el temps seguint el curs del riu Serpis pel camí abans ocupat per la via del tren Alcoi-Grau de Gandia, i la d'Ojos Negros seguix igualment una antiga via fèrria, per un paisatge digne de ser vist.

El viatge al llac de Banyoles i a altres llocs de Catalunya el faran en autobús,i el viatge a Iecla es farà amb cotxes particulars.

Calendari del quadrimestre

Redacció

GENER

Dia 15. XV Pujada al Matamon (Ribera Alta).

Dia 29. Gola de Lucino-Cova l'Aranya (Canal de Navarrés).

FEBRER

Dia 12, El Reconco (Alt Vinalopó).

Dia 26 De Vilallonga a l'Orxa seguint el riu Serpis (Safor-Comtat).

MARÇ

Dia 12, Nevera d'Agres-Montcabrer (Comtat).

Dia 26, Canó del Xúquer (Vall d'Aiora).

ABRIL

Dia 2, Barranc de l'Oret-Camí del Castell (Plana Baixa).

Dia 16, Itinerari per fonts i muntanyes d'Olocau (Camp de Túria).

Dia 30, Llac de Banyoles, Besalú, volcans de la Garrotxa, Olot, Castellfollic. de la Roca, restes romanes d'Empúries i Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.