Urbanisme

Indústria i patrimoni en les rotondes d'entrada a Banyeres de Mariola

Amb els monuments es pretén retre homenatge a l'activitat socioeconòmica de la població a través del temps

La indústria local del passat i del present, així com una imatge representativa del patrimoni de Banyeres de Mariola, seran els elements representatius que figuraran en les tres noves rotondes d'accés a la població des de la carretera CV-81 Villena-Ontinyent, segons ha fet públic l'equip de govern del PP en el darrer ple ordinari de la Corporació Municipal.

En concret, un teler, la reproducció de la Torre de l'Homenatge del castell i una antiga turbina d'un molí fariner seran els elements que els visitants podran observar en el recorregut que va des de l'encreuament amb la CV-81 fins el nucli urbà.

En la rotonda d'Els Sifons hi anirà emplaçat un teler com a símbol per excel·lència de la l'activitat econòmica local quan, a partir dels anys seixanta, la indústria tèxtil va prendre auge en detriment de la del paper amb el cessament de l'activitat en els grans centres fabrils com els molins Sol i Pont o la mateixa fàbrica de l'Estació.

En la segona rotonda, a pocs metres de la Creu Roja, se situarà una reproducció metàl·lica de 9 metres d'alçària valorada en 24.000 euros de la Torre de l'Homenatge del castell en clara al·lusió a la imatge més representativa de la localitat que simbolitza aquest monument de l'Edat Mitjana.

I ja, per últim, en la més propera al nucli, s'instal·larà una turbina d'un antic molí fariner donada per la Conselleria de Cultura, la qual procedeix del molí de la Marquesa de València afectat per les obres de construcció del nou estadi del València C.F. Aquesta representarà la indústria tradicional de la fabricació de la farina i el paper que tant han contribuït al desenvolupament socioeconòmic de la població a través del temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.