Urbanisme

Malestar a la Vall d'Albaida per l'anunci d'expropiació de terrenys

La nova línia discorrerà pels territoris cremats el darrer estiu

Distints col·lectius ecologistes i culturals de poblacions de la Vall d'Albaida han mostrat la seua preocupació davant el fet que la Generalitat haja començat dies enrere els tràmits per a l'expropiació de terrenys per a la col·locació d'una línia elèctrica en el territori afectat pels incendis ocorreguts aquest darrer estiu.

La nova infraestructura aprovada pel Govern valencià al juny de 2010, i que compta amb un pressupost de 2,6 milions d'euros, consta d'una línia d'alta tensió de 132 Kw i abarca una extensió de 12,3 km a través dels termes municipals d'Albaida, Benissoda, Ontinyent i Agullent que es van veure afectats pels incendis de principis del mes de setembre. Després del succés, distintes veus demanar al Consell que aturara el projecte amb la finalitat de poder facilitar la reforestació sense que la sol·licitud sortira efecte, aplegant-se fins l'extrem que el Bloc Nacionalista Valencià presentara a Les Corts una Proposició No de Llei per evitar la continuació del projecte i que va comptar amb l'oposició del Partit Popular.

Passats uns mesos, de nou es reprèn el projecte que els col·lectius ecologistes i cívics de la comarca consideren com «un greu atemptat mediambiental» i per al que es preveuen noves accions en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.