Medi ambient

L'Ametlla del Vallès ja caça amb arc i fletxa

El municipi també està declarat zona de seguretat i es va optar per la caça de senglars amb arc i fletxa a causa dels danys que aquests animals provocaven als conreus

L'Ajuntament diu que és un mètode eficient

A final de l'any passat i en plena temporada de caça de porc senglar, l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès va optar per reduir la població d'aquests animals amb l'ús de l'arc i la fletxa, tal com es volia fer a Barcelona. Les autoritzacions especials van a anar a càrrec dels agents rurals del Departament de Medi Natural de la Generalitat i els encarregats de portar a terme aquestes batudes mitjançant aguaits nocturns van ser arquers professionals del Club Astor. Els resultats van satisfer les autoritats municipals, que prèviament ja havien provat l'eficàcia del mètode, l'agost de l'any passat. I és que, si una cosa tenia clara l'Ajuntament, era que el municipi de l'Ametlla (Vallès Oriental) havia de ser declarat zona de seguretat per l'alarma que havia causat anteriorment l'ús d'armes de foc molt a prop de les cases. Paral·lelament, però, continuaven les queixes dels pagesos de la zona pels danys que els porcs senglars ocasionaven als conreus. En 15 dies del mes de novembre, els grup d'arquers van caçar dos exemplars de porcs senglars i, durant els sis períodes de caça autoritzats en els darrers mesos de l'any passat, es van matar 12 senglars, segons recollia el diari comarcal El 9 Nou.

“Farem aguaits controlats sempre que hi hagi problemes”, explicava llavors el regidor de Medi Ambient, Baldo Reyes. I de forma controlada; quan el pagès denuncia danys als conreus és l'Ajuntament qui n'encarrega un informe als agents rurals, que són els que acaben donant l'autorització als caçadors que fan servir els arcs.

La preocupació és que l'Ametlla esdevingui un lloc atractiu pels senglars a causa de la pressió cinegètica que s'exerceix als voltants. Els caçadors de la zona veurien amb bons ulls que s'aixequés la declaració de zona de seguretat per poder-hi caçar amb armes de foc. L'Ajuntament, però, ja ha dit que no farà marxa enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.