Urbanisme

badalona

L'ascensor del pont de Dalt laVila incorporarà càmeres

La remodelació integral de l'elevador de Sant Felip i d'en Rosés de Badalona es començarà a fer almes de maig

Les obres milloraran l'entorn de l'ascensor, com l'enllumenat de la passera sobre l'autopista

El pont que travessa l'autopista C-31 i uneix els barris de Dalt la Vila i Bufalà de Badalona tornarà a tenir aviat en funcionament l'ascensor que facilita l'accés als usuaris amb mobilitat reduïda a la banda d'aquest barri històric. Aquest cop la nova instal·lació inclourà dues càmeres de videovigilància connectades per radioenllaç amb les dependències de la Guàrdia Urbana. D'aquesta manera es vol que l'ascensor pugui funcionar de manera normal, sense que les bretolades el deixin fora de servei, com ha passat constantment des de la seva inauguració fa quinze anys. L'Ajuntament de Badalona ha hagut de fer-hi reparacions sovint per donar resposta a les demandes dels veïns, que en més d'una ocasió s'han queixat que l'elevador estava més temps espatllat que no pas en funcionament.

La instal·lació de càmeres de videovigilància a la via pública requereix de l'autorització de la comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, que a l'hora de donar una resposta té en compte les vegades que aquell espai ha estat objecte de bretolades. En el cas de les altres càmeres que estan instal·lades a Badalona (com el cas de Canyadó o de l'entorn del Màgic BDN), aquest permís no va ser necessari atès que es tracta de càmeres de trànsit. L'Ajuntament només en va haver d'informar aquesta comissió.

Pel que fa a les obres al nou ascensor, que permet accedir al pont que travessa l'autopista a l'altura del carrer de Sant Felip i d'en Rosés, començaran al maig. Els treballs ja tenen el projecte elaborat i el finançament necessari i estan pendents d'un informe de la intervenció municipal, el darrer pas previ a la licitació i l'adjudicació de l'obra. Eliseo Pintor, adjunt a la direcció de l'àrea d'Urbanisme, explica que es tracta de treballs de curta durada –un cop estiguin adjudicats– i situa a mitjan mes de maig el començament de les obres “si tot va bé”. A més de la remodelació integral de l'ascensor, també es faran millores a l'enllumenat de la passera i als accessos i petites obres a l'entorn del pont.

L'associació de veïns del barri de Dalt la Vila ha reclamat en nombroses ocasions el funcionament normal de l'ascensor. El darrer cop ha estat en el full informatiu del barri, en què acusen l'Ajuntament badaloní d'incomplir els terminis que havien anunciat per tenir l'ascensor a punt.

L'elevador del pont de Sant Felip i d'en Rosés es va posar en funcionament l'any 1996 quan es va instal·lar la nova passera per sobre de l'autopista C-31. Des del primer moment, els usuaris s'han queixat de les nombroses avaries provocades per actes vandàlics. L'any 2001 l'Ajuntament ja comptabilitzava una despesa de quatre milions de les antigues pessetes a causa de les reparacions.

LA XIFRA

99.000
euros costa l'obra
que inclou el canvi d'ascensor, la instal·lació de la videovigilància i la millora de l'accés.

LA XIFRA

4
milions de pessetes
és el que l'Ajuntament estimava que s'havia gastat en reparar l'ascensor entre 1996 i 2001.

Cap sanció econòmica a Montgat

En la instal·lació d'aquestes càmeres serà positiu que el consistori badaloní hagi demanat el pertinent permís a les instàncies corresponents, a diferència del que va fer l'Ajuntament de Montgat fa tres anys en engegar uns dispositius de videovigilància sense la preceptiva autorització de la comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya. Aquest fet, reconegut pel govern municipal, li ha valgut l'inici d'un procediment sancionador per part de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD). Aquesta entitat, així com també l'alcalde montgatí, Jordi Ràmia (PSC), van aclarir ahir que si aquest procés es clou amb una resolució que reitera aquesta presumpta il·legalitat, en cap cas suposarà una sanció econòmica per a l'Ajuntament. En el pitjor dels casos, la resolució es publicaria al web de l'ACPD i s'instaria el govern a prendre mesures correctores d'acord amb la llei. Aquesta últim supòsit no és d'esperar, ja que tal com va reiterar ahir Ràmia, el govern va aturar la quinzena de càmeres quan se li va requerir i no va tornar-les a engegar fins a tenir-ho tot en regla. “La gent ha de saber que el que es va enregistrar llavors està destruït i els ginys ja funcionen amb totes les garanties”, va dir Ràmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.