Urbanisme

urbanisme

Llavaneres enterra el debat urbanístic després de set anys

El POUM preveu la construcció de més de 1.700 habitatges en com a màxim 20 anys

Al cap de set anys, Sant Andreu de Llavaneres ha enterrat el debat urbanístic. En el darrer ple es va aprovar el text refós del nou planejament urbanístic, el POUM, incorporant-hi prescripcions de la Generalitat. Tot i que en aquest punt el govern en minoria de CiU va tenir el suport del PP, del PSC, el regidor no adscrit –l'exalcalde Víctor Ros– i de Gent, només els independents de SOS i ERC van decidir votar-hi en contra. “Aquest text permet girar full a unes normes vigents des de fa més de 30 anys”, va manifestar l'alcalde, Bernat Graupera (CiU).

A grans trets, en el nou planejament urbanístic del municipi maresmenc s'hi preveu la construcció d'un total de 1.740 habitatges nous en com a màxim un termini de vint anys, un fet que suposarà exhaurir gairebé la totalitat del sòl urbanitzable que hi ha al municipi. Tot i això, el pla només generarà 710 pisos nous, ja que la resta es podria edificar actualment perquè les normes municipals ja ho permeten. El nou planejament refà el que inicialment va aprovar el 2006 el govern anterior, format pel PP i el PSC, i en rebaixa un 35% la construcció de pisos, ja que dels més de 2.600 pisos previstos aleshores s'ha passat als 1.740, dels quals 697 seran protegits. Les zones residencials noves es concentren al barri de Sant Pere i Can Sanç, en una franja que farà de frontissa amb els espais agraris. Aquí també és on es construiran la majoria dels habitatges socials. El creixement residencial comportarà un augment de la població. Per tant, es calcula que si ara com ara a Llavaneres hi ha cap a 10.500 habitants, el màxim que s'establirà serà de prop de 15.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.