Urbanisme

maresme

Sant Pol no vol cap estació que li canviï la imatge

El ple aprova per unanimitat una moció en què es defensa que l'andana es considera “un carrer més del poble”

Govern i oposició de Sant Pol van aprovar en el darrer ple una declaració d'intencions que deixa ben clara la posició política del municipi davant l'anunci de les obres de reforma de l'estació ferroviària. I la posició és de rebuig total a una actuació que preveu, segons el projecte inicial, el tancament de les andanes als vianants, la privatització d'una part de la zona marítima terrestre que suposarà retallar el pas a la platja de les barques i a la caseta de pescadors i la construcció d'uns ascensors “que trenquen de ple l'estètica al litoral del municipi”.

La moció considera que els criteris defensats pels tècnics del Ministeri de Foment i que es basen sobretot en la seguretat i en una millor accessibilitat de les instal·lacions “res tenen a veure amb nosaltres i no saben res de res de la nostra manera de viure, ni dels nostres costums”. En aquest sentit, des del consistori s'incideix que l'estació de trens està considerada per la ciutadania com un espai urbà més, que l'andana s'utilitza com si es tractés d'un carrer i que el paisatge del qual forma part és un dels actius locals més importants a preservar. “Per nosaltres aquests són motius prou forts i potents perquè també siguin respectats i mantinguts pels qui se senten amb el dret de desfigurar la part més significativa de la nostra vila”, recull la moció.

Buscar suports

La proposta, que serà enviada a totes les administracions afectades, inclou l'encàrrec exprés als serveis tècnics municipals “d'un instrument adient i necessari” que permeti mantenir l'estació lliure pel pas dels vianants i que, alhora, “incorpori una especial tutela de l'actual fisonomia de la zona, conservant-la i mantenint-la”. Durant el ple, diferents grups polítics ja van manifestar que seria difícil trobar arguments jurídics que donessin aixopluc a les aspiracions del consistori i es va proposar, i acceptar, la recerca del suport explícit de la Generalitat. En aquest sentit, a més, l'alcaldessa Montserrat Garrido (CiU) va afegir que la demanda que es trasllada al Ministeri de Foment i a la mateixa Adif “no només ha de tenir el suport polític, sinó també el de la ciutadania”. El poble de Sant Pol ja està prou acostumat a aturar projectes que no li agraden. L'any 2007 la pressió social va aconseguir anul·lar la construcció d'una passera a la façana marítima. I mai més no se n'ha tornat a parlar.

LA FRASE

La nostra més enèrgica repulsa a qualsevol distorsió de la imatge actual de la façana marítima
Moció de rebuig al nou projecte d'estació de tren a Sant Pol de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.