Infraestructures

BAIX EBRE

L'Aldea col·lapsa l'N-340 amb un bou capllaçat

És la tercera vegada que els veïns comencen les festes amb la reivindicació de les obres de la variant

Ambient festiu i reivindicatiu per començar la festa major a l'Aldea. Com ja va passar el 2008 i també el 2010, ahir el bou capllaçat es va convertir en un acte de protesta enmig de la carretera N-340, que es va tallar al trànsit. Els veïns reclamen al Ministeri de Foment que reprengui les obres de la variant de l'N-340, aturades des del juliol de l'any passat per la retallada pressupostària. “Barregem una de les nostres tradicions com són els bous amb una reivindicació”, va manifestar l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. Camions i cotxes van haver-se d'esperar mentre passava el bou capllaçat per la principal artèria de l'Aldea, que suporta diàriament el pas d'uns 15.000 vehicles. “Volem que Foment continue les obres i acabar aquest malson. Reclamem mobilitat i seguretat”, va dir Andreu, que va recordar les víctimes que han perdut la vida a l'N-340.

Tot i que el pressupost de l'Estat té una partida de 15,3 milions d'euros per a la variant de l'Aldea, enguany no s'ha invertit ni un sol euro en aquesta infraestructura. “És una vergonya que l'N-340 passe pel mig del poble, és un perill creuar-la a peu i si vas amb vehicle i portes pressa has d'anar per l'autopista”, va assenyalar un veí, Josep Piñol.

Més actes de protesta

El bou capllaçat no serà l'únic acte de protesta que convoquen els veïns per exigir a Foment que acabe les obres de la variant (hauria d'estar acabada l'estiu del 2012), sinó que se'n faran més al setembre. Després que l'alcalde es reuneixi amb el conseller Recoder el 14 de setembre per reclamar el suport de la Generalitat, els veïns decidiran en una assemblea el calendari de mobilitzacions. “El govern de l'Aldea estarà al costat del poble”, va concloure Andreu.

LA FRASE

Foment no ha tingut cap sensibilitat pel poble de l'Aldea. Reclamem mobilitat i seguretat
Dani Andreu
ALCALDE DE L'ALDEA

LA XIFRA

45
per cent de la variant
està executada des de l'estiu del 2010, quan Foment va aturar les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.