Administracions

maresme

Sant Pol tem noves denúncies per l'ús del català en els documents

L'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CiU), tem que l'exregidor Enrique Abad presenti noves denúncies en contra del consistori per l'ús del català en els documents oficials. Així ho va explicar ahir quan es compleixen dos mesos de l'emissió d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ja va obligar el govern a canviar el reglament. L'exregidor no adscrit va presentar una denúncia el 2009 en què demanava anul·lar la redacció del punt que recollia que “tota la documentació municipal serà redactada en català”. Abad i el TSJC consideren que aquest fragment exclou l'ús del castellà i així es va comunicar al consistori. Tot i això, Garrido explica que abans i ara, després de la sentència, l'Ajuntament continua facilitant la documentació oficial en castellà, si així és requerit per l'interlocutor. Per no evitar problemes, el govern va canviar el redactat del reglament intern, però el funcionament, segons explica Garrido, continua sent el mateix. Tot i això, tem que l'exregidor continuï amb la seva campanya per la via judicial.

De fet, el consistori està pendent d'una altra sentència arran d'una denúncia presentada pel mateix Abad perquè no hi ha la bandera espanyola al costat de la senyera i la de Sant Pol al balcó de l'ajuntament. “Quan arribi veurem què hem de fer”, va explicar l'alcaldessa santpolenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.