Medi ambient

Val d'Aran

Primer atac d'un ós, que mata dues ovelles a Les

Un ós va atacar dimarts un ramat que pasturava per muntanyes de Les (Val d'Aran), i va acabar esquarterant dues ovelles, una de les quals duia una cria al ventre. Es tracta del primer atac confirmat enguany a Catalunya i l'Aran i, segons el síndic d'Aran, Carlos Barrera, “no serà l'últim, desgraciadament”, perquè els plantígrads acumulen menjar i greixos per al pròxim hivern. El ramat era d'un pastor francès que havia arribat a un acord amb un ramader aranès per utilitzar les seves pastures.

Barrera es va mostrar molt contrariat per l'atac, atès que “és la imatge real del que provoca l'ós a una ramaderia tradicional aranesa que ara viu neguitosa i que pateix un calvari des que es va aprovar la reintroducció de l'ós”.

Per tant, el síndic negociarà amb el Ministeri de Medi Ambient la infraestructura, el personal i la direcció de l'equip de seguiment aranès. A més, va dir que volen ser presents i posar les condicions en un nou programa estatal previst per traslladar óssos de Cantàbria al Pirineu. Barrera, que no veu beneficis en la presència de l'ós, també vol parlar amb els ramaders aranesos per garantir la seva activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.