Medi ambient

vallès occidental

Amenaça de tribunals per la pudor a Coll Cardús

L'alcalde de Viladecavalls no descarta “la via legal” si la Generalitat no posa fi a la problemàtica de l'abocador ubicat a la població veïna de Vacarisses

L'alcalde de Viladecavalls, l'ecosocialista Carles Rodríguez, no descarta utilitzar “la via legal” per intentar posar fi a la problemàtica de pudors que provenen de l'abocador de Coll Cardús que gestiona el Grup Hera a la població veïna de Vacarisses. L'alcalde així ho va manifestar després de fer una visita aquesta setmana passada a les instal·lacions de l'abocador i també del Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental.

Aquesta és una de les diferents inspeccions de control i de seguiment que s'estan fent reiteradament en les darreres setmanes a les instal·lacions arran de l'acord de l'1 de setembre entre l'empresa i els consistoris de Vacarisses i Viladecavalls per identificar els focus de les males olors i poder minimitzar el problema.

L'Agència de Residus de Catalunya ja va imposar a l'agost una sèrie de mesures correctores a l'empresa en detectar que es treballava en més zones al descobert de les que estaven previstes dins del centre. En teoria, no s'hauria de treballar en una extensió superior als 4.000 m² a l'aire lliure, però en realitat es feia en una superfície de prop de 22.870 m². A més, també va exigir que posessin els brocals –taps– a 44 de les 116 xemeneies de biogàs que hi ha en funcionament per minimitzar les males olors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.