Infraestructures

garraf

Cubelles finalitza nou anys de tramitació del projecte de port esportiu

L'equipament disposarà de 543 amarres i ocuparà uns 125.000 metres quadrats

L'Ajuntament del municipi confia que la crisi no aturi el projecte

Després d'una llarga tramitació de fins a nou anys de durada, el projecte de port esportiu de Cubelles disposa del darrer vistiplau de la Generalitat per tirar-se endavant. El recinte ocuparà una superfície de més de 125.000 metres quadrats, i preveu tenir 543 amarres. L'Ajuntament, impulsor del projecte, no té actualment una xifra estimada de la inversió econòmica necessària per construir el projecte, si bé inicialment es va parlar d'un cost aproximat de 15 milions d'euros.

Aquesta setmana, la comissió territorial d'Urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament el text refós del pla especial urbanístic del port. Segons l'Ajuntament, l'aprovació del pla era el darrer pas exigit per Ports de la Generalitat per atorgar la concessió a Grup Marítim Metropolità que ja disposa de l'autorització d'obres per part de l'Estat espanyol. Les properes setmanes, la Generalitat haurà de fer efectiva la concessió l'empresa, que és el pas previ a la iniciació de les obres de l'equipament.

El projecte del port esportiu de Cubelles abarca uns terrenys de 125.790 m², corresponents a la superfície de terra formada per l'àrea de marina, l'àrea tècnica i l'àrea turística (62.665 m² en total) i la zona marítima de molls (63.125 m²). El recinte preveu 543 amarres per a embarcacions nàutiques de diferents dimensions en un espai de més de 23.000 m². D'aquestes amarres, 436 seran per a embarcacions petites i mitjanes (d'entre vuit i dotze metres d'eslora) i la resta (107) seran per a embarcacions que superin els quinze metres d'eslora. El projecte es va iniciar el 2002, quan l'Ajuntament va crear una comissió d'estudi de la viabilitat de la construcció d'un port al municipi.

LA XIFRA

436
amarres
preveu el futur port de Cubelles per encabir petites i mitjanes embarcacions.

Reunió entre el govern local i la Generalitat

L'alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel (ICV-EUiA), està pendent de reunir-se amb la comissió territorial d'Urbanisme per ultimar els detalls sobre la construcció del port. Miquel es mostra optimista pel que fa al projecte: “El Grup Marítim Metropolità hi està interessat”, diu l'alcaldessa, que confia que l'actual situació econòmica no perjudiqui la construcció del port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.