Urbanisme

BAIX EBRE

Les obres de Mirador del Ebro es reprendran i s'hi faran 250 habitatges més

La macrourbanització de l'Aldea es va aturar fa tres anys en plena crisi de la construcció

L'Ajuntament ofereix parcel·les de la finca a la Generalitat

La crisi de la construcció va deixar a mitges la macrourbanització de la finca de la Palma, a l'Aldea, on la immobiliària Martinsa-Fadesa preveia la construcció d'un miler d'habitatges. Així, Mirador del Ebro es va quedar amb 170 habitatges gairebé acabats de construir, però sense cap servei instal·lat i, per tant, mai s'han arribat a estrenar. “Els serveis no estan acabats, per la qual cosa no hem donat cap llicència de primera ocupació”, ha explicat l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. L'actuació urbanística rebrà un impuls abans d'acabar-se l'any, ara que Martinsa-Fadesa ha superat el concurs de creditors. “Hi haurà una injecció econòmica a l'obra que permetrà dotar-la dels serveis necessaris, encara que s'haurà d'actuar per fases”, ha dit Andreu. En aquest sentit, part de la urbanització ha estat adquirida per una entitat bancària, que ha comunicat a l'Ajuntament de l'Aldea la seua voluntat de construir entre 250 i 300 habitatges a la finca de la Palma.

Actualment els únics serveis que es podrien posar en marxa a Mirador del Ebro són el gas i l'electricitat; en canvi, la urbanització no té garantia d'aigua potable per a tota la superfície, ni xarxa de telefonia.

Un 10% del sòl de la urbanització passarà a ser de propietat municipal i l'Ajuntament n'ha ofert una part a la Generalitat. “Per tal de donar vida a la urbanització posem unes parcel·les a disposició del Departament de Territori i Sostenibilitat, que podria destinar-les a equipaments”, ha assenyalat l'alcalde. La proposta es va concretar en una reunió que va tenir lloc fa uns dies entre el conseller Recoder i Andreu. “De moment no hi ha cap compromís per part de la Generalitat; només ens han dit que ho estudiaran”, ha explicat l'alcalde de l'Aldea, conscient que la retallada pressupostària de la Generalitat fa difícil que es plantege la construcció de nous equipaments a la urbanització de la Palma.

LA XIFRA

170
habitatges
estan gairebé acabats de construir a Mirador del Ebro, però la urbanització no s'ha ocupat.

Un miler d'habitatges al Delta

La urbanització de l'Aldea es va començar a construir en el moment de màxima esplendor del sector immobiliari a les Terres de l'Ebre. El projecte afectava una àrea de 125 hectàrees a la porta del delta de l'Ebre, al terme de l'Aldea, on s'havien de construir un miler d'habitatges. La promotora està autoritzada a aixecar 144.000 metres quadrats de sostre residencial i 55.000 més per a activitats complementàries. Del miler d'habitatges projectats, uns 700 eren plurifamiliars, uns 180 unifamiliars adossats i la resta, aïllats. La promotora immobiliària manté l'anunci de la urbanització com una obra en fase de construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.