Urbanisme

vallès occidental

Viladecavalls repara els pisos socials fets fa un any

Els 62 habitatges encara estan buits i el govern descarta posar-los per a lloguer perquè ho impedeix la necessitat d'amortitzar les hipoteques contractades

El nou equip de govern de Viladecavalls vol desencallar amb la major brevetat possible els tràmits per vendre els 61 habitatges de protecció oficial que estan construïts des del segon trimestre del 2010 i que encara no ha pogut posar a la venda per una mala gestió anterior de l'empresa municipal Viladecavalls Multigestió SL, que va ser l'encarregada de fer les promocions dels habitatges del carrer Orenetes i de l'avinguda de Barcelona. El nou govern està treballant per solucionar les deficiències constructives que s'han detectat als pisos i que afecten temes dels acabats, a més de buscar responsabilitats pels danys indirectes que la situació actual de l'empresa municipal està provocant a les finances municipals, que arrosseguen a un endeutament net de 6,5 milions.

A principis del mandat ja van explicar, arran de dues auditories encarregades a la Diputació de Barcelona, que Viladecavalls Multigestió necessitava 1,3 milions per acabar la promoció de pisos del carrer Orenetes i que la hipoteca a final del 2010 pujava a 8,8 milions després d'acabar-se el període de carència. Una hipoteca demanada per fer inicialment pisos de renda lliure que es volien vendre a 3.000 euros el metre quadrat, però que després es van veure obligats a fer-los de protecció oficial perquè es construïen en terrenys municipals. A més, l'actual alcalde, l'ecosocialista Carles Rodríguez, també va denunciar que aquests préstecs hipotecaris s'havien destinat a afrontar despeses corrents de la societat.

Malgrat tot, Rodríguez assegura que els futurs compradors de les dues promocions “pagaran exclusivament el preu marcat dels habitatges de protecció i, en cap cas, se'ls carregarà cap cost aliè”. L'alcalde també ha descartat la possibilitat de posar els habitatges en el mercat de lloguer o de lloguer amb opció de compra, ja que han d'afrontar l'amortització de les hipoteques contractades.

LA FRASE

Els compradors pagaran el preu d'un habitatge de protecció i no se'ls carregarà cap cost aliè
Carles Rodríguez
alcalde de viladecavalls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.