Administracions

El govern de Tavernes informa de la situació a un acte multitudinari

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, assegurà que en política, estos últims anys s'havia perdut el sentit comú

El govern municipal de Tavernes ha explicat la situació econòmica de l'Ajuntament a la Casa de la Cultura. La pluja no fou cap impediment per que un gran nombre de veïns ompliren totalment el recinte.

Tot l'equip de govern ha estat present damunt l'escenari per recolzar la informació dels quatre punts que conformaven l'ordre del dia: la situació econòmica, la piscina coberta, el pàrquing municipal i l'Avinguda de la Marina.

Ha sigut la primera assemblea informativa d'aquest tipus que se celebra a Tavernes i ha estat molt ben acollida pels veïns, que acudiren en gran nombre. Tal i com indicà el govern, se'n convocaran altres al llarg de la legislatura per tractar temàtiques de gestió específica.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan i el regidor d'Economia i Hisenda, Víctor Borrás, han dut el pes informatiu d'esta primera convocatòria pública, degut al seu marcat caràcter econòmic. El tractament de la informació es va fer fugint de grans tecnicismes per tractar de facilitar el seu enteniment al públic assistent.

Al primer punt d'informació econòmica en tresoreria ha tractat el remanent de 2010, marcat per la liquidació pressupostària negativa de 2.441.455 euros a la qual cal sumar els 1.363.839 euros de factures fora de pressupost, cosa que dóna un total de remanent de tresoreria negatiu a 31 de desembre de 2010 de 3.805.295 euros. Una xifra que ve en gran part determinada per la irrealitat dels ingressos consignats, 19.391.827 euros, quan en recaptació només se n'obtingueren 16.950.371 euros.

Quant a l'exercici actual de 2011, les xifres recomanen continuar treballant per aplicar un pla real de sanejament dels comptes de l'Ajuntament

Jordi Juan i Víctor Borrás han indicat que el govern actual ha reduït 872.512 euros en el capítol de despeses i per tal de facilitar el pagament a proveïdors locals ha sol·licitat un crèdit ICO .

Els veïns assistents han pogut conèixer que a hores d'ara, el deute de tresoreria juntament amb al d'entitats financeres deixa un total de deute a les arques municipals de 21.826.240 euros.

Les solucions aportades pel govern municipal davant esta complicada situació econòmica passen per continuar reduint despeses, optimitzar recursos, aplicar un vertader pla de sanejament, prioritat en el pagament a proveïdors, realitzar sols les inversions necessàries, aconseguir descomptes via central de compres i amortitzar préstecs no utilitzables i dels quals l'Ajuntament està abonant interessos.

Cal destacar que al torn obert de paraula, els assistents han fet gala d'unes formes molt educades, i que el to imperant fou molt tranquil en les dues hores que durà la primera convocatòria de gaire públic organitzada per l'equip de govern de l'ajuntament de Tavernes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.