Medi ambient

Montsià

La línia elèctrica del Trabucador, per al març

Soterrar el cablejat elèctric costarà més de 800.000 euros

Les obres de soterrament de la línia elèctrica de l'istme del Trabucador, que subministra energia a les Salines de la Trinitat, començaran el març de l'any vinent. Aquest és almenys el compromís subscrit aquesta mateixa setmana entre el govern de la Generalitat, la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient, Endesa i Infosa, l'empresa que gestiona les salines. El projecte executiu d'aquesta obra ja està acabat i preveu una inversió inicial de 770.000 euros a la qual si s'hi sumen els estudis i informes complementaris necessaris per a la tramitació la xifra final superarà els 800.000 euros. El 50% dels diners els pagarà Infosa, el 30% Endesa i el 20% restant la Generalitat, a través dels departaments d'Agricultura i Empresa i Ocupació. Costes de l'Estat es farà càrrec del desmantellament de la línia aèria. Caldrà demanar un informe al parc natural del Delta de l'Ebre, ja que es troba dins de zona protegida.

Les obres tindran tres mesos d'execució i es va acordar iniciar-les al març perquè a la tardor es poden veure afectades pels temporals de llevant freqüents que afecten la zona i els mesos d'estiu hi ha una afluència important de banyistes a la zona. El gerent d'Infosa, Joan Socarrats es mostra satisfet, però prudent. “Aquesta tardor haurem de patir encara els talls elèctrics”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.