Administracions

L'Ajuntament de Morella denúncia la Diputació per la reducció d'assignació

L'assignació a Morella, Xiva, Ortells i La Pobleta s'ha reduït un 42%. En total, la Diputació ha disminuït un 10% el seu pressupost i un 60% la partida dels Plans Provincials

El ple de Morella va destacar la moció presentada per l'equip de govern per a exigir a la Diputació que augmente la partida pressupostària que destinarà als Plans Provincials d'Obres i Serveis en 2012. Esta quantitat es reduirà en un 42% respecte a l'assignació d'enguany, per a executar distintes inversions en Morella, Xiva, Ortells i la Pobla d'Alcolea. Des del consistori s'entén que cal prioritzar estes polítiques que generen ocupació, i que este retall és molt més gran que el 10% que es reduïx el pressupost de l'administració provincial.

En total, Morella rebrà 27.000 euros, en compte dels 60.000 que va rebre el passat any. Mentre que en les localitats que depenen administrativament d'ella, Xiva, Ortells i la Pobleta tindran assignats 19.000 euros per a cada una, quan a 2011 han rebut quasi 30.000. En total, la suma que anirà destinada als quatre municipis serà de 84.000 euros, quan en els últims anys ha percebut 145.500 euros. La reducció encara és major en localitats més grans de la demarcació i les de més de 5000 habitants han perdut la dotació. En total, la partida pressupostària de la Diputació per als POYS s'ha retallat un 60%, xifra molt superior al 10% de reducció del pressupost.

A més, en el plenari d'ahir es va constituir la Comissió d'Estudi dels Estatuts de l'Administració de Vallivana, es va presentar una moció per a instar a la Generalitat a què cree una línia d'ajudes per a dur a terme la construcció de la bassa ubicada en la Masia Torre Segura, es van adjudicar les ajudes del 0,7% a distintes ONGs, es va canviar el règim interior del Centre de Dia i es va presentar un informe sobre noves tecnologies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.