Infraestructures

Segrià

“‹Big future›” per a l'aeroport de Lleida

Aterren els xàrters amb esquiadors, els primers vols de fora l'espai Schengen

Rapidesa en l'operatiu per atendre dues arribades seguides, duana i trasllat al Pirineu

Els turistes, contents pels preus i la fluïdesa

Ambient optimista ahir a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Després de mesos d'incerteses, van arribar dos xàrters de l'aèria britànica Thomas Cook amb 400 turistes i amb destí al Pirineu, els dos primers vols que aterren de fora l'espai Schengen. Tot l'operatiu per gestionar dos vols seguits –desembarcament de passatgers, control duaner, recollida d'equipatges, trasllat a autocars i viatge al Pirineu– va funcionar com un rellotge i es va reduir aquest procés en mitja hora en relació amb el que ara feien aquests usuaris a Tolosa o Tarbes, la competència d'Alguaire com a referència del turisme pirinenc.

Ramon Farré, delegat del govern a Ponent, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, es felicitaven per aquest èxit, tot i que només és un primer i petit pas per a la futura viabilitat de l'aeroport.

Els turistes, procedents de Londres i Manchester, van aterrar abans d'hora i van lloar les instal·lacions, la rapidesa i la reducció del temps de vol i de trajecte fins a la muntanya. John Tant, de Manchester, augurava un “big future” per a Alguaire i més encara pels preus, força assequibles, que els ofereix l'operador Neilson. Uns 500 euros per persona, sis dies i amb forfet i allotjament inclòs. L'Alex, un altre viatger, deia: “És molt millor, més tranquil, més curt i tot més àgil que a Tolosa.”

Dilluns vinent arribaran quatre avions i a partir del 8 de gener, fins a sis en un matí. Això sí, la gran majoria va a Andorra, però Farré va dir que era un “esquer” per atreure esquiadors al Pirineu de Lleida de cara als pròxims anys. Per això ahir “venien” Lleida en unes cinquanta agències de viatges angleses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.