Administracions

Compromís demana en Paterna que els caixers i expenedors paguen taxa

La coalició proposa que s'elabore una ordenança que fixe un import anual de 450 € per cada caixer o dispensador instal·lat en la via pública a partir de 2012

Compromís per Paterna, al seu document d'al·legacions al pressupost 2012, proposa que els caixers automàtics dels bancs i caixes, així com també els dispensadors de productes paguen una taxa anual a l'ajuntament del municipi per ocupar l'espai públic. L'objectiu d'aquesta taxa és ajudar a augmentar els ingressos al consistori, en uns moments de crisi i fent coresponsables aquestes entitats per a que ajuden al poble a superar l'entrebanc econòmic i que així l'ajuntament puga complir amb els compromisos financers.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “segons el principi de justícia distributiva, és necessari que aquells que més tenen, com ara els bancs i les caixes d'estalvi, aporten més. Per això, i perquè estan ocupant espai a la via pública, a les façanes, sense que els signifique cap despesa, el consistori hauria d'elaborar una ordenança on es fixe la taxa de 450 € a l'any per cada caixer que estes entitats tinguen al carrer, diners que es començarien a pagar des d'enguany. A més, la taxa també s'aplicaria a les màquines que les empreses de vending (beguda, alimentació…) també tenen en vies públiques”.

Aquesta taxa està aplicant-se en Gasteiz, en Torrent i en Xàtiva, per donar alguns exemples de llocs on de la teoria ja s'ha passat a la pràctica. De fet, Compromís per València va fer aquesta mateixa proposta en l'últim ple de l'any a l'ajuntament de la capital valenciana, i que de moment ha tingut una bona acollida per part del govern del Partit Popular del cap i casal.

Aquesta mida evitaria l'agravi comparatiu entre les entitats financeres i els autònoms i xicotetes empreses, ja que hi ha una gran diferència entre allò que li significa a un autònom ocupar el carrer, en el cas que tinga un bar i pose terrassa, amb l'increment de despesa a l'hora de pagar taxes municipals, i allò que li significa a un banc que a hores d'ara no paga res per tindre la seua finestra automàtica en la façana d'un edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.