Maresme
Els hotelers de Santa Susanna avancen diners per sanejar l'Ajuntament
Pagaran aquest any el 40% de la suma dels seus impostos previstos pel 2013 i el 2014
El conveni suposarà recaptar per al consistori uns 2 milions extres
Vint-i-cinc empresaris de la Fundació Turística Santa Susanna avançaran aquest any uns 2 milions d'euros a l'Ajuntament corresponents al 40% de la suma dels impostos que els tocarà pagar el 2013 i el 2014. La mesura, aprovada en l'últim ple, es basa a demanar la col·laboració individual a través d'un conveni amb cadascun dels empresaris, i s'ha de dur a terme com a màxim fins al juny. Per la seva banda, el consistori recaptarà un 20% menys dels impostos que tocarà pagar al sector durant l'any que ve i l'altre. Aquesta quantitat, que ja s'ha començat a recaptar, permetrà “respirar” durant alguns mesos a les arques municipals i reduir la tensió fiscal d'un ajuntament molt endeutat i que no se n'ha sortit, de moment, a l'hora de demanar un crèdit de 4 milions a les entitats bancàries. L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), explica que el conveni “és fruit de les excel·lents relacions que hi ha amb el sector i al qual s'ha fet partícip de la delicada situació econòmica”. Campolier, que també és empresari turístic, insisteix a destacar que els hotelers “entenen que el municipi ha fet durant molts anys esforços i grans inversions per endreçar uns espais públics de què també gaudeixen els visitants”.
Per la seva banda, el president de la Fundació Turística Santa Susanna, Lluís Turró, confirma i defensa la responsabilitat compartida entre el sector públic i el privat. “Hem de fer l'esforç per garantir que els nostres clients veuen una Santa Susanna a punt, amb carrers nets i serveis adequats”, assenyala, i hi afegeix: “Invertir per millorar els nostres hotels ha de comportar també invertir en l'espai públic que compartim.”
A més, Turró recorda que la bona entesa amb l'Ajuntament també existeix quan s'organitzen esdeveniments. “Quan hi ha hagut el campionat de fitness o el Raid Hípic Internacional s'ha afegit un plus al preu de l'estada dels participants per poder-lo destinar a afrontar la despesa municipal que suposa que es faci al poble”, comenta el president de la fundació.
LA XIFRA
Estudien fusionar policies al Vallès
Vacarisses i Viladecavalls estan acabant de redactar la proposta formal per mancomunar els serveis de la policia local i optimitzar així les dues plantilles, d'una quinzena d'agents; d'aquesta manera, es duplicaria el nombre d'efectius per cobrir els territoris sense haver de contractar més personal ni suplir les baixes, i s'asseguraria també el servei durant les vacances. És la fórmula que ja han proposat al Departament d'Interior per poder mantenir el servei als dos municipis, que tenen una població molt dispersa per la gran quantitat d'urbanitzacions, arran de la crisi econòmica i que ara estan acabant d'encaixar en l'actual legislació. La col·laboració sorgeix de la Comissió de Petits Municipis, creada recentment al Consell Comarcal del Vallès Occidental, i es podria ampliar a altres serveis.