Administracions

administracions

L'Ajuntament de les Preses posa ordre a la numeració dels habitatges

La brigada d'obres està a disposició dels veïns que hagin de canviar la placa del número per encarregar-se'n

El canvi afecta uns 400 habitatges

L'Ajuntament de les Preses ha posat ordre a la numeració dels habitatges després de dos anys i escaig de treballar-hi. Aquesta reordenació es va posar en marxa l'any 2009 perquè, en uns carrers i vials més que d'altres, hi havia força confusió. L'alcalde, Pere Vila (CiU), ha explicat que la confusió s'havia produït en carrers on hi havia terrenys sense edificar entremig d'edificacions. En aquests casos, les cases estaven numerades correlativament. Així, seguien l'ordre dels parells i dels senars segons el costat del carrer, però no es comptaven les parcel·les sense edificar. A part, hi havia repeticions de números en un mateix carrer, etc.

La feina dels tècnics municipals ha consistit a donar número als terrenys susceptibles de ser edificats d'acord amb la numeració que els pertoca dels vials on són, i s'ha refet, on ha calgut, la resta de la numeració. S'han resolt les al·legacions, totes per aspectes molt puntuals. N'hi ha hagut una d'un veí que ha demanat que l'accés oficial al seu habitatge, que fa cantonada, sigui diferent de com consta als plànols, i s'ha recollit. Un cop finalitzada aquesta tasca s'ha comunicat la nova numeració del municipi a l'oficina del cadastre per oficialitzar-la. Tot plegat evitarà duplicitats o bé errors en els tràmits que es basen en la identificació de les propietats i facilitarà el repartiments postal.

Prop de 400

Un cop s'ha oficialitzat la nova numeració, l'Ajuntament de les Preses ha ofert els serveis de la brigada municipal d'obres a tots els veïns que vulguin que els instal·lin els nous números. Es tracta de plaques quadrades de marbre amb el nombre corresponent esculpit i pintat de vermell. Hi ha unes quatre-centes noves plaques per instal·lar.

L'alcalde ha explicat que hi ha hagut alguns veïns que han manifestat la voluntat de fer-se ells mateixos o d'encarregar pel seu compte la col·locació del nou número que els correspon. N'hi ha, però, encara un nombre important que no han decidit si ho faran fer a la brigada municipal o se n'encarregaran ells.

L'Ajuntament, a més, s'ha encarregat de comunicar el canvi de número als prestadors dels serveis que paguen. En aquest aspecte, sí que ja hi ha hagut molts veïns que han demanat al govern local que els faci aquesta feina per ells.

LA XIFRA

400
plaques aproximadament s'hauran de col·locar de nou
a les façanes de molts habitatges de les Preses.

LA FRASE

Els terrenys del Pladevall tenen la doble finalitat del futbol i del festival de dansa
Pere Vila
alcalde de les preses

Cessió d'uns terrenys per al futbol de base

L'Ajuntament de les Preses ha cedit uns terrenys del polígon industrial del Pladevall al club de futbol local perquè hi pugui dur a terme l'entrenament d'alguns dels seus equips. L'alcalde ha dit que així han atès una reivindicació d'anys del club, que no podia habilitar nous terrenys de joc dins l'àmbit del camp de futbol municipal. El problema s'havia agreujat en les últimes temporades perquè ha anat creixent el nombre d'equips del futbol de base. A part, en els mesos més freds i a causa de les glaçades i de l'increment de les hores d'ús del camp de futbol, l'herba se'n ressentia molt. El terreny, situat al costat de l'edifici de l'Esbart Marboleny, s'ha aplanat i s'ha il·luminat adequadament per a la pràctica del futbol. També s'hi ha instal·lat una porteria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.