Infraestructures

Es demana a l'alcalde de Gandia que el nou hospital siga públic

Els socialistes acusen al PP i a Fabra de voler acabar amb el model sanitari públic per culpa de les “seues nefastes gestions” al govern valencià

El Grup Municipal Socialista en l'Ajuntament de Gandia ha valorat la notícia donada per la Generalitat Valenciana i que suposa la confirmació dels pitjors temors dels sindicats i l'oposició a Gandia: la privatització del futur hospital comarcal Francesc de Borja.

La regidora Ana Garcia ha recordat que, de fet, el passat divendres 20 d'abril, els socialistes van presentar una moció al plenari de l'Ajuntament demanant a la Generalitat que garantira la gestió pública del futur hospital comarcal. Unes paraules que van rebre dures acusacions per part del portaveu del govern, Víctor Soler, que es confirma així com “el gran mentider del govern”.

Nou dies després, la situació de la sanitat ha canviat al territori valencià i a la resta de l'Estat, on amb el decret signat es torna, segons Garcia, a un “sistema de beneficència i a un model injust” on els majors de 26 anys que no cotitzen “no estaran coberts per la sanitat pública, hi haurà copagament sanitari, es pagarà per tot i es perjudicarà a malalts crònics”.

Els socialistes han lamentat la decisió del Consell i han acusat al PP i a Fabra de voler acabar amb el model sanitari públic i de fer que els valencians siguen els cobais de Rajoy. Per tot això, han anunciat que els socialistes mantindran la seua moció al plenari i la deixaran oberta a noves aportacions. A més, li han demanat a Torró que, si segueix defensant i apostant per un hospital comarcal públic, “lidere una oposició frontal a la decisió de la Generalitat, vote a favor de la nostra moció i li demane al seu amic Fabra que complisca amb el compromís signat quan es van cedir els terrenys de forma gratuïta: que l'hospital seria públic”.

Garcia també ha demanat que es convoque una comissió especial de Sanitat per a abordar aquesta qüestió i que es reunisca també el Consell de Salut, presidit per la regidora del PP, Luisa Laporta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.