Infraestructures

EQUIPAMENTS

Sant Jaume busca més suports pel cas de la planta

L'alcalde alerta els altres ajuntaments que l'actitud del Consell Comarcal marcarà un precedent

L'alcalde de Sant Jaume de Llierca s'ha adreçat per carta a la resta d'ajuntaments de la Garrotxa per exposar-los els seus arguments en contra de l'emplaçament escollit pel Consell Comarcal per fer la planta de triatge d'escombraries comarcal i, de manera implícita, demanar-los el seu suport. Ferran Puig (Junts per Sant Jaume - AM) alerta els seus col·legues que amb l'actitud del Consell Comarcal “no només s'ha vulnerat el principi d'autonomia local del municipi de Sant Jaume, sinó que s'ha deixat la porta oberta per tal que demà sigui un altre municipi el que es trobi amb una situació com la que a nosaltres ens ha tocat viure”.

L'equip de govern de Sant Jaume reclama que es tingui en compte el seu parer en l'emplaçament de la planta, el pla especial de la qual ja s'ha aprovat de manera inicial. El Consell Comarcal la pensa aixecar en uns terrenys rústics (can Coma de Baix), cosa que el consistori considera “una autèntica burla al seny i a la intel·ligència”. D'alternativa, l'Ajuntament demana que es faci en sòl industrial. Han donat suport a la posició del consistori ERC, SI i ApG, així com Unió de Pagesos i Naturalistes de Girona.

“No ens oposem a la planta de triatge, però no podem permetre que en nom nostre es contradigui la llei d'urbanisme, ni podem acceptar cap plantejament que perjudiqui greument els interessos del nostre municipi i dels nostres veïns i veïnes.” En les al·legacions presentades per l'Ajuntament –s'especifica en la carta– figuren entre altres arguments que no s'han tingut en compte les recomanacions dels informes dels departaments de Territori i de Medi Ambient que les instal·lacions es facin en sòl industrial; que s'ha seguit un procediment “de dubtosa lleialtat institucional” vers Sant Jaume perquè no s'ha tingut accés a tota la documentació de l'expedient, i que el Consell Comarcal ha assumit competències (la tramitació d'un pla especial urbanístic) pel qual no té competències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.