Administracions

La Generalitat deu a l'ajuntament d'Ibi 6,4 milions d'euros

El deute compromet el desenvolupament de la localitat i els projectes de futur

El portaveu del GM EUPV-Ibi, Santiago García, denuncia que la Generalitat Valenciana manté un deute astronòmic amb l'Ajuntament d'Ibi puix més de 6,4 milions d'euros són els que comprometen el desenvolupament de la localitat i els seus projectes de futur.

A dia d'avui la Generalitat manté un deute per convenis, programes i subvencions de 3.239.555,81 euros, dels quals hi ha confirmats per la Generalitat 2.134.709,26 euros i la diferència està pendent de confirmar, bé perquè s'estan tramitant per ser d'aquesta anualitat, bé perquè correspon a programes plurianuals i encara no han vençut les anualitats. A aquestes xifres cal sumar el deute no reconegut que manté la Generalitat amb l'Ajuntament d'Ibi pel Palau de Justícia, que aplega als 2.108.277,43 euros , i els programes d'inversió de la Casa dels Reis Mags i la TouristInfo, que en conjunt sumen al voltant d'1.100.000 euros, i que la Generalitat ha impagat als constructors dels dos edificis.

Amb la suma del deute pel Palau de Justícia i els programes reconeguts, el deute ascendeix a una xifra de 4.242.986,69 euros, import que l'Ajuntament d'Ibi ja ha desemborsat íntegrament i que llastra d'una forma molt perillosa la tresoreria municipal.

En conjunt, sumant tots els conceptes, el deute ronda els 6.473.000 euros, una xifra absolutament escandalosa, que indica una evident i lamentable falta de solidaritat institucional, la qual ha obligat a assumir despeses a l'Ajuntament d'Ibi que en realitat corresponen a les competències autonòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.