Serveis

administracions

Vilafant dissol el consorci que havia de promoure el gran complex Poliesports

L'Ajuntament i el Consell Comarcal tanquen l'ens creat fa deu anys i que Figueres va abandonar el 2009

El pavelló és l'únic que s'hi ha fet

El consorci de Poliesports ha quedat dissolt deu anys després que el constituïssin l'Ajuntament de Vilafant, el de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per aconseguir finançament i poder adjudicar les obres per construir un gran complex esportiu que incloïa una piscina coberta, el pavelló esportiu i pistes de tennis a la zona de les Forques. Ahir el ple de l'Ajuntament de Vilafant –dimarts ho va fer el Consell Comarcal– va aprovar la dissolució de l'ens per unanimitat. L'Ajuntament de Figueres ja havia abandonat aquest consorci l'any 2009.

“Aquest és el pas definitiu per a la dissolució del consorci que encara era vigent. Ho hem fet de mutu acord amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb l'objectiu de desafectar els terrenys on s'ha fet el pavelló d'esports per tal de poder-lo gestionar de forma exclusivament municipal”, va explicar l'alcaldessa, Consol Cantenys (PSC). De fet, a la zona de les Forques el pavelló ha estat l'únic equipament que s'hi ha fet, de tot el complex que hi havia previst.

El tema del complex Poliesports fa anys que s'arrossega a Vilafant. Als anys noranta el va promoure una empresa privada que va fer fallida, el 2001 l'Ajuntament el va comprar i el 2002 es va crear el consorci que l'havia de tirar endavant.

L'estat de comptes

El regidor del grup independent i exalcalde Paulí Fernández va preguntar si Figueres i el Consell Comarcal tenien diners pendents de pagar a Vilafant, i l'alcaldessa va dir que si era així no havien trobat cap documentació i que només constaven 20.700 euros en un compte que ara passarien a les arques municipals.

Per la seva banda, la portaveu de CiU, Montse Ricard, va assegurar que sí que l'Ajuntament havia reclamat a Figueres i al Consell Comarcal que paguessin quan la seva formació era al govern municipal. L'equip de govern del PSC es va comprometre a revisar si troba més documentació abans de l'aprovació definitiva.

Precisament, sobre el pavelló esportiu que s'acaba d'estrenar a la zona de les Forques on s'havia de promoure el gran complex Poliesports, l'alcaldessa, Consol Cantenys, va informar que l'empresa a qui s'havien adjudicat les obres per fer la tercera fase –una sala de musculació i un gimnàs– no compleix els requisits econòmics i l'adjudicació ha quedat deserta. Cantenys va explicar que buscaran una altra empresa per poder acabar les obres del pavelló. La jornada de portes obertes va ser un èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.