Urbanisme

Judicial

denúncia

Denuncien la celebració de casaments a l'illa privada de s'Arenella, a Cadaqués

Els Mossos d'Esquadra van aixecar acta dissabte passat que s'hi feia un casament

El propietari denuncia l'alcalde, Josep Lloret, a la policia catalana

La batalla per la celebració de casaments a l'illa privada de s'Arenella, a Cadaqués, s'ha intensificat, amb l'intercanvi de requeriments, denúncies i recursos entre el propietari, l'italià Stefano Romizi, i l'Ajuntament de Cadaqués.

El punt culminant va ser dissabte passat, quan la policia administrativa dels Mossos d'Esquadra va aixecar acta de la celebració d'un casament. Els agents, que van anar sense uniforme a l'illa a fer el control, van marxar abans que arribessin els nuvis.

L'Ajuntament de Cadaqués havia aprovat en junta de govern local el 29 de juliol del 2016 el requeriment perquè el propietari de l'illa s'Arenella, Stefano Romizi, tingués en compte que la seva finca “no admetia ser usada –segons el seu parer– per a usos recreatius, ja que està classificada com a sòl urbà i qualificada dins la subclau 4f”.

Va advertir-lo, a més, que qualsevol activitat recreativa, “encara que sigui extraordinària, ha de disposar de la corresponent autorització” abans de realitzar-la.

El 2 de setembre el propietari de la finca, Stefano Romizi, va interposar un recurs de reposició contra la resolució de l'Ajuntament de Cadaqués al·legant que la decisió municipal es fonamenta en diverses falsedats, ja que ell no organitza cap esdeveniment perquè al·lega que té l'illa arrendada. També afirma que les activitats que s'hi puguin celebrar són privades i nega també que la realització d'esdeveniments sigui una activitat recreativa pública.

El 26 d'agost l'Ajuntament va comunicar al propietari que s'ordenaria als Mossos que no permetessin que es dugués a terme l'esdeveniment que estava previst per al dia 10 de setembre si abans no s'havien demanat les autoritzacions reglamentàries. En el recurs de reposició posterior, Romizi afirma que l'activitat privada en allotjaments turístics està exclosa de la normativa d'activitats recreatives i qualifica l'actuació de l'alcalde de Cadaqués Josep Lloret, com una infracció del dret constitucional, amenaça, coacció i prevaricació. El 2 de setembre mateix, Romizi va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra amb aquestes acusacions contra l'alcalde Josep Lloret.

El juny de l'any 2014, quan era alcalde de Cadaqués el convergent Joan Figueras, ara a l'oposició, l'Ajuntament va fer aturar la construcció d'una gran tarima de fusta que s'estava muntant al centre de l'illa. A banda d'aquell expedient, Figueras no veia altres problemes a s'Arenella. “Si s'organitza un casament, tothom entén que això implica música i festa, evidentment dins d'uns certs límits i dins d'uns horaris; ja hem avisat els organitzadors”, deia en aquell moment Figueras.

LA DATA

10.9.2016
Els Mossos
van aixecar acta de la celebració d'un casament a l'illa de s'Arenella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.