Urbanisme

Conflicte entre el parc dels aiguamolls i la Diputació per una rotonda a Castelló

El director del parc natural va fer aturar les obres ahir acompanyat dels Agents Rurals

Assegura que li ho havien de comunicar i la Diputació ho nega

Els Agents Rurals van fer aturar ahir al matí les obres de construcció d'una rotonda a la intersecció de la GI-8562 amb el ramal d'entrada a Castelló d'Empúries des de la C-260, just a l'accés del parc Butterfy Park d'Empuriabrava. Quan els operaris de la Diputació ja havien iniciat els treballs, van presentar-se a la zona el director del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Sergi Romero, acompanyat dels Agents Rurals, que van demanar als operaris que aturessin els treballs. El conflicte es va generar pel desconeixement que es feien aquests treballs a la zona per part del director del parc, que entén que se li hauria d'haver comunicat.

Al migdia, dos operaris es mantenien a la zona, fins i tot dins les màquines, tot i que el moviment de terres ja no semblava avançar. Sergi Romero confirmava ahir al migdia que havia estat ell qui havia demanat la intervenció dels Agents Rurals i n'explicava la causa. “Avui han començat a fer l'obra, que sembla que és una rotonda. Això es fa en una zona prou sensible, perquè és una zona de connectivitat dels dos polígons que tenim al parc. La normativa diu que, en aquests casos, s'ha de fer un informe. Cal tenir el projecte i llavors el parc informa i, si ho considera, posa mesures correctores per millorar la connectivitat. I res d'això ha passat.”

Romero estava convençut que es trobaria una solució. “Entenc que és un error. Suposo que no s'han adonat que eren a la zona que eren. No vull pensar que és una altra cosa. Estic segur que hi trobarem una solució.”

El diputat Carles Álvarez, responsable de carreteres de la Diputació, no veia cap error en l'inici d'obres i discrepava de la lectura de Romero. “No és una nova construcció sinó que és una actuació dins de la mateixa xarxa. Els nostres serveis jurídics ens asseguren que aquesta és la zona perifèrica de protecció, que no és dins del PEIN i, per tant, que no calia fer cap informe ni del parc ni de medi ambient.”

Álvarez va afirmar ahir que espera resoldre el conflicte en pocs dies i va afirmar que havia encarregat un informe als serveis jurídics de la Diputació en què es ratifiqués que s'havia actuat adequadament en aquesta qüestió. “La connectivitat ambiental paisatgística i biològica es garanteix. Entenem que no cal cap informe de cap organisme que no sigui la Diputació.” El diputat Álvarez apuntava ahir que espera una solució d'aquí a pocs dies.

LES FRASES

Considerem que no cal cap informe de cap organisme que no sigui la Diputació
Carles Álvarez
DIPUTAT Responsable de carreteres de la Diputació de Girona
Entenc que és un error. M'imagino que no s'han adonat que eren a la zona que eren
Sergi Romero
DIRECTOR DEL PARC DELS AIGuAMOLLS DE L'EMPORDÀ
Quan coneix el projecte, el parc informa i, si s'escau, ha de poder posar mesures correctores
Sergi Romero
DIRECTOR DEL PARC DELS AIGuAMOLLS DE L'EMPORDÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia