Urbanisme

Municipal

Vilassar es compromet a fer anar l'ascensor del passeig

L'aparell, instal·lat l'any 2011 pel Ministeri de Medi Ambient, no ha funcionat mai de manera regular i acumula avaries

L'Ajuntament hi pot invertir gràcies a una subvenció de la Diputació

L'ascensor que connecta el municipi de Vilassar de Mar amb el passeig marítim per sota de la carretera N-II davant l'estació de tren podrà finalment funcionar amb normalitat. Instal·lat l'any 2011 pel Ministeri de Medi Ambient, l'elevador ha anat acumulant problemes amb els anys i periòdicament s'ha espatllat i ha impossibilitat que les persones amb mobilitat reduïda o les famílies amb cotxets poguessin accedir al front litoral.

L'Ajuntament, després de reclamar diverses vegades a l'Estat que posés solució a la situació, ha resolt actuar directament i assumir l'execució de les millores.

Segons explica el regidor d'Urbanisme, Àngel Font (ERC-VdMdiuSí), la inversió és possible gràcies als diners emparaulats amb la Diputacio a través de la mesa de concertació. “L'aparell de la banda de mar ha creat problemes des del començament i fa dos anys com a mínim que no funciona, mentre que el de la banda de muntanya ha tingut avaries puntuals”, precisa el regidor. Els projectes aprovats en junta de govern a principis de setembre preveuen, d'una banda, resoldre els problemes d'impermeabilització del fossar de l'aparell –amb un cost de 21.578,16 euros– i, de l'altra, la substitució de la caixa, que puja a 27.830 euros. “Confiem que les obres tancaran definitivament l'episodi de problemes d'aquest servei que, a banda de les avaries mecàniques, també ha estat víctima de repetits actes de vandalisme”, comenta Font, que hi afegeix que l'objectiu és enllestir les obres abans de finals d'any.

El regidor avança que des del consistori també s'està estudiant, una vegada les finances municipals permetin fer inversions de cert nivell, la construcció d'una rampa situada al costat de l'ascensor que permeti als ciutadans disposar d'una alternativa per poder continuar creuant d'un costat a l'altre encara que l'aparell es pugui tornar a espatllar.

LA XIFRA

49.408
euros
és el cost global de les obres d'impermeabilització i substitució de l'ascensor de l'N-II a Vilassar de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia