Urbanisme

La residència de Sallent defineix el projecte final

Un nou sistema de biomassa utilitzarà l'antiga xemeneia de la Fàbrica Vella

El darrer ple de Sallent va aprovar el projecte executiu de la nova residència d'avis que es construirà a la Fàbrica Vella, amb els vots a favor de l'equip de govern –CDC i el PSC– i de la CUP, que és a l'oposició. L'altre grup a l'oposició, ERC, hi va votar en contra i va demanar poder disposar d'informes favorables que eliminin la possibilitat d'inundacions de l'equipament, a causa de la seva proximitat amb el riu Llobregat.

El projecte va ser presentat en dues sessions públiques a finals de juliol del 2015 per recollir propostes de treballadors de la residència, de grups polítics, del Consell de la Gent Gran i dels veïns. Les opinions han servit per “millorar” la proposta aprovada en el ple passat, segons va explicar l'alcalde, David Saldoni. Concretament s'ha redefinit la capacitat, que serà de 90 places; s'ha incorporat un sistema de calefacció per biomassa que utilitzarà l'antiga xemeneia de la Fàbrica Vella; s'han reubicat les sales de visita; s'han incrementat els aparcaments, i s'ha encarregat la redacció d'un projecte de l'entorn per tal de poder guanyar tot l'espai de ribera com a zona lúdica tant per als residents com per als sallentins.

El projecte estarà ara en exposició pública. Després caldrà fer l'aprovació definitiva i la redacció del plec de clàusules. L'equipament té un cost de 6,5 milions d'euros i l'Ajuntament treballa per poder-lo obrir el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia