Urbanisme

Vilanova ja té en marxa el seu pla local d'habitatge

El mes de setembre passat es va fer l'aprovació definitiva d'un document que ha de marcar les pautes en la matèria per als cinc anys vinents

S'ha començat fent un cens de pisos buits

Vilanova del Camí disposa des de fa just dues setmanes del seu pla local d'habitatge, després que el ple municipal decidís per unanimitat l'aprovació definitiva d'un document que ha de marcar les pautes a seguir al municipi en aquesta matèria des d'ara i fins a l'any 2021.

En aquest pla s'hi proposen un seguit d'actuacions per al període esmentat, estructurades en quatre programes: provisió de recursos per al desplegament de polítiques d'habitatge; difusió de polítiques d'habitatge; rehabilitació i mobilització del parc vacant privat i atenció a les necessitats d'habitatge dels col·lectius socials més vulnerables. Aquests dos últims objectius mostren el caràcter marcadament social del pla, que, en paraules de la regidora d'Urbanisme i Serveis Municipals, Rosi Grados, ha de ser “un full de ruta real” de la situació que viu actualment Vilanova en termes d'habitatge. És per això que s'aposta per prioritzar mesures, com ara el control de pisos buits per intentar ampliar el parc d'habitatge social, l'emancipació del jovent o la rehabilitació d'edificis per millorar l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. De moment, la primera d'elles és la que més avançada està i ja s'ha fet un recompte de pisos buits a la localitat (140) i s'ha contactat amb les entitats bancàries que en són propietàries per negociar-ne una cessió per a lloguer social.

Grados explica que la idea del pla és “crear una transversalitat” per abordar problemàtiques que s'estaven tractant fins ara des de diverses àrees, com per exemple el Departament d'Habitatge i Serveis Socials. Una de les mesures que ja s'ha materialitzat és la posada en marxa d'un punt d'informació al ciutadà.

LA XIFRA

140
pisos buits
es calcula que hi ha a Vilanova, segons la diagnosi que va fer l'Ajuntament dins del pla d'habitatge.

Un estudi molt exhaustiu com a punt de partida

Una primera part del pla va consistir a fer una anàlisi de la situació actual dels habitatges a Vilanova, que “no estava ordenada”, segons explica Grados. “Aquesta diagnosi era molt important”, hi afegeix, ja que “hem vist tot el parc vacant i també la situació socioeconòmica”. D'entre les conclusions, Grados destaca que en general els edificis a Vilanova “estan en bones condicions”, que “hi ha molta població jove”, encara que també han detectat persones grans que viuen soles i amb problemes de mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.