Urbanisme

Municipal

Llavaneres posa a la venda les finques que té al polígon

El ple aprova treure a concurs cinc parcel·les a la zona industrial i tres més al sector de la Masia i estima uns ingressos d'un milió i mig d'euros

Amb la venda es preveu invertir en el nou pavelló

Llavaneres té des de fa anys un polígon industrial desert, amb carrers i parcel·les buides. L'Ajuntament ja fa anys va intentar vendre's les finques que va adquirir per al desenvolupament del sector, però no va tenir gens d'èxit.

Ara l'Ajuntament ho torna a intentar i aprova un nou plec de clàusules per treure a concurs fins a vuit parcel·les municipals, cinc de les quals són les del polígon industrial. El regidor d'Urbanisme, Josep Ruiz (Acord per Llavaneres), manté que aquesta és una segona oportunitat coincidint amb una recuperació del mercat. “Ara la percepció és que hi ha ganes de comprar. Ja veurem si es venen al preu de mercat actual”, assenyala. Des de l'oposició, els grups municipals van aprovar aquest segon intent per facilitar que noves empreses s'instal·lin al municipi.

Les parcel·les tenen una superfície d'entre 583 m² –la més petita– i 953 m² –la més gran–. La zona industrial té una trentena de finques, en mans de promotors privats, que tampoc s'han edificat. El 2015 l'Ajuntament es va adherir a la iniciativa comarcal impulsada per la patronal Fagem i el Consell Comarcal per mirar de potenciar els polígons. No s'hi ha aixecat cap empresa, però sí que una activitat per aparcar vehicles industrials ocupa des de fa uns mesos una de les finques del polígon.

L'Ajuntament també ha decidit desprendre's del patrimoni en sòl que té a la zona residencial de la Masia. En aquest cas es tracta de parcel·les de fins a 1.000 m² destinades a la construcció d'habitatge.

Diners per al pavelló

Segons els càlculs del govern, si s'adjudiquessin totes les parcel·les l'Ajuntament ingressaria al voltant d'un milió i mig d'euros. Amb aquests ingressos es podria invertir majoritàriament en la construcció del nou pavelló municipal que es vol fer a la nova zona dels Ametllers i que vol ser un exemple d'equipament sostenible, pel qual ja es disposa d'ajuts de l'administració.

LA FRASE

Ara la percepció és que hi ha ganes de comprar. Ja veurem si es venen als preus de mercat actual
Josep Ruiz
regidor d'urbanisme i obres públiques


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia