Urbanisme

Reurbanitzen el nord del polígon residencial Pont del Príncep de Vilamalla

Afecta els carrers Catalunya, Girona, Ter i Muga, i vol millorar el drenatge de l'aigua pluvial

Les obres estaran finançades íntegrament per l'Ajuntament

Aquesta és una nova fase en la urbanització del polígon residencial del Pont del Príncep, on resideixen tres quatres parts de la població del municipi de Vilamalla. Fins ara l'Ajuntament ha anat executant diverses reformes als carrers de la urbanització i ho ha fet per fases. La que ara està en procés de licitació dels treballs afecta els carrers al nord de l'eix bàsic de l'avinguda Empordà i, en concret, els carrers Catalunya, Girona, Ter i Muga. En fases posteriors, l'Ajuntament executarà els carrers restants.

Els carrers Girona i riu Muga són els que entronquen amb el Catalunya i el Ter, i sota els quals s'ha de construir el nou sistema de drenatge que ha de desguassar en direcció a la cuneta longitudinal de la carretera GIV-6228, que és el sistema de drenatge cap a on, ja actualment, drena tot el sector.

Les obres de reurbanització d'aquests quatre carrers tenen un cost calculat d'1.455.511 euros amb l'IVA inclòs, una xifra que es confia que serà menor en ser adjudicada l'obra. El termini de presentació d'ofertes s'acaba el 15 de novembre. L'inici de les obres es pot calcular, doncs, per principis de l'any vinent si no sorgeixen imprevistos en la tramitació.

L'alcalde de la població, Carles Álvarez, assegura que aquesta és una obra enfocada a la “millora contínua” dels problemes d'inundabilitat d'algunes zones de Vilamalla. “S'aprofitaran aquestes obres per ampliar les clavegueres i les canonades destinades a engolir les aigües pluvials, però també la llum, el gas, la fibra òptica i la televisió”, informava.

Álvarez recorda que el municipi de Vilamalla va resultar molt afectat en les inundacions de la tardor del 2014: “Vilamalla és una zona molt planera i s'han d'anar solucionant els problemes de desguassos contínuament. En les inundacions del novembre del 2014 es van inundar fins a 114 habitatges i entre 30 i 40 indústries. Des de llavors estem treballant per millorar aquest problema”.

Després d'aquells problemes es va encarregar un estudi hidràulic que trobés la manera de minimitzar les afectacions en situacions complicades, i aquesta reurbanització és un dels treballs que estan encaminats en aquest sentit.

LA XIFRA

1,4
milions d'euros.
Aquest és el cost calculat per a les obres segons el seu projecte executiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia