Urbanisme

Sant Fruitós rep l'ajuda per l'obra que CDC va qüestionar

La direcció general de l'Administració Local accepta els documents presentats per l'equip de govern i atorga la subvenció per al Torrent Bo

L'alcalde diu que “es demostra” que l'oposició va actuar de manera “malintencionada”

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages rebrà finalment la totalitat de l'ajut dels fons Feder que va demanar per finançar les obres del Torrent Bo. Així ho ha confirmat l'alcalde, Joan Carles Batanés, que ha afirmat que la resolució favorable de la direcció general de l'Administració Local (DGAL) “demostra” que CDC va actuar de manera “malintencionada” quan va assegurar que Europa podria sancionar l'Ajuntament amb més de 37.000 euros per “irregularitats” en la tramitació.

Les obres al Torrent Bo es van finalitzar el novembre passat i han permès posar fi als capítols d'inundacions que vivia el barri de la Sagrera i els horts de la Conca del riu d'Or cada cop que plovia amb força. La redacció del projecte i la direcció d'obra tenien un cost de 30.940 euros, mentre que l'execució dels treballs va ascendir a 341.578 euros. L'Ajuntament va demanar la subvenció pels dos conceptes, que cobreixen el 50% de l'obra i el 50% del projecte i la direcció.

Al maig, el grup de CDC –principal partit de l'oposició– va emetre un comunicat en què assegurava que la DGAL havia detectat “greus irregularitats” en la tramitació. Segons van dir, es van localitzar “criteris d'adjudicació no vàlids”, “factures que no han estat estampillades” i l'absència del pla d'igualtat en els contractes, uns fets que suposaven “una sanció” de 37.251 euros –xifra que correspon al 10% de l'operació. En aquell moment, Batanés ja ho va desmentir taxativament i va dir que, si CDC no es retractava, portaria el cas als jutjats. Segons l'alcalde, la DGAL va demanar uns “aclariments” en la documentació i també el pla d'igualtat, que va explicar que ja s'estava fent i que se'ls havia donat un marge d'un mes per presentar-ho tot plegat.

Ara, la DGAL ha emès un informe provisional en què diu que accepta la documentació i que atorga la subvenció –que cobreix el 50% del total–. Batanés va dir ahir que “es demostra que el que van dir era demagògic i malintencionat; van dir que ens havien multat i no és cert, el que ens deia la DGAL és que, si no érem capaços de presentar els documents que ens demanaven, ens podien retirar un 10% de l'ajut, però hem fet les coses bé, i això també ha quedat demostrat”. Tot i que CDC no s'ha retractat de manera pública tal com demanava l'alcalde, Batanés dóna l'afer per tancat: “Si la DGAL i els Feder ens donen la raó, el tema cau pel seu propi pes.”

LA FRASE

No s'han retractat; però, si la DGAL i els Feder ens donen la raó, el tema cau pel seu propi pes
Joan Carles Batanés
alcalde de sant fruitós de bages per gent fent poble


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia