Urbanisme

Passarel·la per unir els polígons a Sant Fruitós

El municipi encara l'última gran obra a la C-16c, la qual permetrà l'accés a peu a les àrees comercials

El projecte global, començat el 2009, puja a 3,04 milions

Sant Fruitós de Bages construirà una passarel·la elevada sobre l'antiga carretera de Berga (C-16c) que unirà els polígons industrials Riu d'Or, Casanova i Sant Isidre, als quals fins ara només es podia accedir en cotxe per la perillositat que comporta travessar a peu la via. Segons l'alcalde, Joan Carles Batanés, l'actuació pretén ser “l'últim gran pas per fer que la C-16c deixi de ser la gran oblidada”. La infraestructura s'aixecarà a l'altura del Carrefour i té un cost de 640.000 euros, que es pagaran amb recursos propis. Batanés espera començar les obres abans no acabi l'any.

La reconversió de la zona es va començar a executar el 2009 amb la construcció de la passarel·la de la Rosaleda. Es va aixecar sobre la carretera que uneix Manresa i Sant Fruitós i va permetre als veïns del barri accedir amb seguretat a un dels cantons dels polígons (on hi ha el Nat's). L'altra banda encara resultava inaccessible: la C-16c n'impedia l'accés. En aquell moment, Josep Rafart, de CiU, era l'alcalde.

Més tard, l'actual govern –Gent Fent Poble i PSC– va agafar les regnes d'un projecte de rotonda a la C-16c que ja es preveia en el pla urbanístic del 1995, però que “cap equip de govern anterior havia aconseguit tirar endavant”. Batanés critica que “durant quinze anys l'Ajuntament no va fer més que parlar-ho i trobar excuses per aturar el pla”. “No hi van voler invertir; nosaltres ho hem fet, i en anys de crisi”, destaca. Batanés es refereix a la rotonda que s'ha fet recentment a l'altura del Paidos, una de les dues que s'han executat dins el projecte global (l'altra és a l'antiga Menfis) i que han permès de reordenar de manera considerable el trànsit en una via que està envoltada de polígons industrials i comercials i que té un elevat pas de vehicles pesants i de turismes.

Amb la rotonda del Paidos també s'ha guanyat la urbanització de les entrades a l'aeròdrom i al cementiri, on ara hi ha una vorera i un pas de vianants que faciliten l'arribada a peu. L'alcalde es mostra satisfet amb la “fluïdesa de vehicles i la tranquil·litat dels vianants aconseguida” i diu que els veïns “continuaran fent el mateix que feien fins ara, però sense arriscar-hi la vida”.

Les obres del nou pas, que posaran punt final a una reurbanització de molta envergadura, podrien començar abans no acabi l'any. El govern local preveu escollir empresa en la primera junta de govern de desembre. En total, l'endreça ha costat 3,04 milions d'euros: un de la passarel·la de la Rosaleda, 770.00 de la rotonda de la Menfis, 630.000 de la del Paidos i 640.000 del nou pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia