Urbanisme

Municipal

Els veïns demanen zones enjardinades i esportives al passeig d'Empuriabrava

S'han recollit un centenar de respostes en el procés participatiu per millorar el passeig

El 98% de les propostes s'acceptaran en el projecte de l'Ajuntament

Els ciutadans que s'han expressat en el procés participatiu per al passeig d'Empuriabrava opten majoritàriament per demanar una zona enjardinada amb plantes autòctones i de baix consum d'aigua, un canvi en la pavimentació, que hi hagi varietat de jocs esportius i serveis destinats al turisme familiar, com ara zones infantils, activitats esportives, bancs, taules i bancs, lavabos, papereres i zones d'ombra. Pel que fa a la tipologia de serveis, el que més interessa és el tema de la restauració. Després d'analitzar aquests resultats, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ja ha manifestat que aquests aspectes s'han tingut en compte en la redacció del projecte que està a punt de fer-se públic, de manera que es recollirà el que es demana en el procés participatiu i que el 98% de les propostes s'acceptarà en el projecte de l'Ajuntament.

Problema amb les fonts

Entre els pocs aspectes que no podran coincidir amb la voluntat popular hi ha el de les fonts: el projecte inicial preveia la instal·lació de fonts transitables (unes fonts situades a terra on es pot passejar i de mínim consum), i es proposaven diferents models per escollir. Avui, però, l'Ajuntament respon que hi ha alguns problemes tècnics en relació amb el projecte inicial i que s'està estudiant la viabilitat de col·locar fonts d'aquest tipus al passeig marítim. El que sí que es confirma és la previsió de fer una font dins l'antiga piscina de l'edifici Girasol, així com la instal·lació de fonts de consum d'aigua a totes les zones de jocs infantils. Una altra petició recollida en la consulta i que no es podrà complir és la d'aparcament gratuït al passeig; en aquest cas la resposta de l'Ajuntament és que, “com tothom sap”, el municipi està sotmès a un contracte de concessió de zona blava que durarà encara quatre anys més.

Aposta participativa

L'Ajuntament ha rebut més d'un centenar de formularis de resposta al procés participatiu sobre el passeig marítim que es va iniciar a principi d'any i va concloure el 15 de setembre passat. Tot i que es tracta d'una xifra reduïda de respostes, el govern municipal que encapçala avui Salvi Güell qualifica aquesta xifra de suficient per a aquesta fase, tenint en compte que els principis d'implantació de processos participatius sempre comencen amb xifres baixes de participació com a tendència general. D'aquesta manera, tot i que entre l'inici del proces participatiu i l'anàlisi dels resultats el govern hagi canviat a Castelló d'Empúries, el nou govern referma que la participació en la presa de decisions és una de les prioritats de tot el mandat.

La reforma del passeig d'Empuriabrava continuarà en el primer semestre del 2017 amb l'acabament de les zones de pas, bancs, acabats de zones pavimentades, jocs, passadissos i el pati de l'edifici Girasol. En el segon semestre del 2017 es durà a terme la primera fase de l'enjardinament i la segona fase quedarà per al primer semestre del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia